Z jablek vykrájíme okvìtí a stopky, jadøince a slupky ponecháme. Nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do 5 litrové sklenice, zalijeme studenou vodou asi 5 cm pod okraj, pøikryjeme talíøkem a asi 2x dennì zamícháme. Podle teploty pøestanou jablka kvasit po 8 - 10 dnech, pøecedíme do vymyté sklenice pøes hrub¹í nerezové nebo umìlohmotné síto, pøikryjeme a postavíme do chladu, pøikryjeme látkou a necháme octovatìt. Octovou blánu, ktzerá se udìlá na povrchu stáhneme. Podle teploty trvá octovatìní a¾ 3 mìsíce. Kdy ochutnáním zjistíme, ¾e ocet je u¾ tak akorát, odsajeme jej hadièkou do vypaøených láhví a vzduchotìsnì zazátkujeme. Ukládáme na le¾ato.