400 g brambor vaøených ve slupce, 60 g cibule, 400 g pórku, 200 g zmrazené zeleninové smìsi s kapií, 200 g ¾ampionù, 4 bílky, 2 l¾íce oleje, 0,2 l nízkotuèného mléka, sùl, pepø, smìs koøení (napøíklad provensálské)
Postup pøípravy
Pekáè vyma¾eme olejem, a na dno naskládáme vrstvu oloupaných brambor nakrájených na plátky. Osolíme je, pøidáme na tenká koleèka nakrájený pórek a cibuli. Zeleninu a ¾ampiony krátce podusíme a vlo¾íme do pekáèe. Osolíme, opepøíme a okoøeníme. Doplníme dal¹í vrstvou brambor, celé zalijeme roz¹lehanými bílky s mlékem a dáme zapécet do pøedehøáté trouby.