4 pstruzi, 2 citrony, sùl, bílý pepø, èerstvý kor, olej
omáèka: 0,4 l bílého jogurtu, 20 g salátové okurky, 2 jarní cibulky, èerstvý kopr, p¾itka, bílý pepø, 40g kaparù
Postup pøípravy
Pstruhy vykucháme a oèistíme. Na povrchu i uvnitø pokapeme pstruhy citronovou ¹»ávou. Osolíme a opepøíme. Povrch ryb potøeme olejem, do kterého jsme zamíchali èerstvý kopr. Mezitím oloupeme okurku, odstraníme semena a nakrájíme ji na kostièky. V misce smícháme jogurt s okurkou a ostatními ingrediencemi. Dochutíme solí a pepøem. Pstruhy za obèasného potírání ochuceným olejem grilujeme po ka¾dé stranì asi 6 minut, i déle. Podáváme polité jogurtovou omáèkou.