Vývar z uzeného masa ( masomusíme pøedtím poøádnì umýt, odchlupit ( je-li to koleno). Pøidáme jen tro¹ku soli, a bì¾né koøení - bobkový list, pepø, nové koøení.
Uvaøené krupky - já pou¾ívám støední, a tro¹ku mléka.
Postup pøípravy
Zatímco se vaøí uzené maso, dám vaøit krupky do tro¹ku osolené vaøící vody. Trvá pomìrnì dlouho, ne¾ zmìknou, u¾ jsem byla trochu netrpìlivá.
Uzené maso vyndáme, vývar slijeme pøes sítko do jiného hrnce, abychom odstranili koøení. Pøidáme uvaøené krupky, a nalijeme 1 a¾ dvì deci mléka.
Nesmírná lahoda- a navíc vzpomínka na dìtství.
I mým vnouèatùm zachutnala - "Ví¹ babi, chutná úplnì jinak ne¾ ta mámina ze sáèku...". Kromì mírného vzteku na snachu jsem cítíla nemírnou pýchu - ne na svùj kuchyøský um, ale na svou pamì».
Velké odìkování MÉ babièce!