1 kg syrového sádla,50g uzeného ¹peku,sùl,l¾íce vody a l¾íce mléka
Postup pøípravy
Sádlo oèistíme a nakrájíme spolu s uzeným ¹pekem na stejné kostièky(asi 1x1 cm).Dáme do vìt¹ího hrnce,osolíme,zalijeme l¾ící mléka a vody a za stálého míchání ¹kvaøíme.Sádlo není potøeba bìhem ¹kvaøení odebírat,ale musíme dát pozor,abychom ho nespálili.®e je hotové poznáme podle barvy ¹kvarkù a podle toho,¾e pøestává pìnit.Je¹tì ne¾ pìna úplnì zmizí,stáhneme hrnec se sádlem z ohnì,proto¾e potom je¹tì nìkolik minut dochází a ¹kvarky by se nám spálily.Pak ¹kvarky vybereme dìrovanou nabìraèkou ,dáme na talíø a pokud je nesníme s chlebem,pou¾ijeme je na ¹kvarkové placky nebo umeleme na ¹kvarkovou pomazánku a nebo je pøidáme do sádla,kdy¾ zaèíná tuhnout(nepadnou tak ke dnu) a ma¾eme na chleba