Na 6 èajových ¹álkù je potøeba :
150g tvrdého sýra
200g ¹unky nebo mìkkého salámu
6 celých vajec
tuk a strouhanku na vymazání a vysypání hrneèkù
Postup pøípravy
Sýr nastrouháme a ¹unku (nebo salám) nakrájíme na malé kousky.
Hrnky øádnì vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit. Zaèínáme vrstvou sýra. Na sýr následuje nasekaná ¹unka (salám).Na ¹unku (salám) rozklepneme 1 vajíèko. Na vajíèko opìt navrstvíme ¹unku (salám). A nakonec opìt vrstvu nastrouhaného sýra.
Naplnìné hrnky vlo¾íme do vy¹¹ího pekáèku, který zalijeme vroucí vodou, tak do 1/2 vý¹ky hrneèku.
Pak vlo¾íme do rozpálené trouby a peèeme pøi vysoké teplotì (cca 230 st.) po dobu cca 20 minut do zlatohnìdé barvy.
Potom hrnky vyndáme a vyklopíme na talíø. Poté obrátíme sýr zpìt tak, jak se pekl...tedy aby opeèený sýr do zlatohnìda byl nahoøe. Pokud nejde vyklopit, mù¾ete si pomoci no¾em tak, ¾e sýr no¾em objedete dokola po celé plo¹e hrníèku.
Podáváme s vaøenými èi opeèenými brambory a tatarskou omáèkou.