cokoliv vaøíte, cokoli peèete, u v¹c¨ho se dají najít drobné fintièky, jak jídlo nezkazit, nezmr¹it, naopak - jak ho vylep¹it.
Postup pøípravy
Chyby, které dìláme:
Tì¾ké lívance, bez pórù,lepící se - stává se to tehdy, kdy¾ nenecháme kvásek dobøe vzejít a tìsto vykynout.
Pou¾ijeme -li okoralé nebo namrzlé kvasnice - tìsto nekyne.
Dáme-li o polévky (vývaru) pøíli¹ mnoho mrkve, polévka je pak sladká.
Kdy¾ zaléváme jí¹ku vaøící vodou, tvoøí se nám ¾molky, které se tì¾ko rozmíchávají a rozvaøují. Takovou jí¹ku musíme i pasírovat.
Kdy¾ v polévce ¾loutek vaøíme, srazí se. ®loutek dáváme a¾ do hotové polévky.
Dìláme-li ha¹é z hovìzího masa, a dusíme ho pøímo na cibulce a na tuku, je pak suché, kouskovité a není tak jemné. Proto je lep¹í udìlat krémovou omáèku a do ní pøidat maso. Pou¾ijeme-li pøíli¹ tuèné maso, ha¹é pak není chutné, vyprý¹tí z nìho tuk. Je-li ha¹é øídké, nevypadá chutnì. Zahustíme je vejcem nebo trochou strouhané housky,