Houby /nejlépe smìs høibovitých/,cibule,mouka,masox,mletá sladká i pálivá paprika,pepø,èesnek,majoránka,kmín
Postup pøípravy
Oèi¹tìné houby nakrájíme na kostky jako maso.V hrnci udìláme cibulovou jí¹ku,stáhneme z ohnì a pøidáme papriku,dobøe rozmícháme za zalijeme vodou.Dáme znova vaøit a pøidáme krájené houby/kdybychom je dali døíve a dìlali gulá¹ tak,jako z masa,budou houby "rozplizlé"/.Pøidáme masox,kmín a vaøíme do mìkka.Je-li gulá¹ øídký,zahustíme je¹tì moukou rozmíchanou ve vodì a povaøíme.Ke konci dochutíme èesnekem,opepøíme a dosolíme.Pøidáme i majoránku.Podáváme s kynutým knedlíkem nebo jen s peèivem.