Mléko,polohrubá mouka,vajíèko,sùl,peèivový prá¹ek,olej,marmeláda,tvaroh,cukr,van.cukr,èerstvé nebo mra¾ené jahody,¹lehaèka ve spreji
Postup pøípravy
Do hlub¹í nádoby naliji asi 500 ml mléka,rozmíchám 1 vajíèko a za stálého míchání metlou pøisypávám polohrubou mouku,a¾ je smìs dostateènì hustá,S moukou vmíchám i prá¹ek do peèiva-asi 1 rovnou l¾ièku a ¹petku soli.(Nesladím-tìsto se pak pøilepí a trhá se).Smìs má mít takovou hustotu,aby se dala dobøe nabìraèkou nalít na pánev,asi jako hustìj¹í omáèka.
V míse u¹lehám 1 tuèný tvaroh,mouèkový cukr,vanilkový cukr a rozøedím mlékem,je-li tøeba.
Èerstvé jahody rozmaèkám vidlièkou s cukrem na hustou hmotu,ve které jsou kousky ovoce.(Mra¾ené jahody rozmrazím a postupuji stejnì).
Na pánvi upeèu omelety,které potom slabì nama¾u marmeládou,potøu tvarohem a na nìj dám asi 1 l¾íci maèkaných jahod.Pøelo¾ím,slabì pocukruji a vrch ozdobím ¹lehaèkou a kouskem jahody.