30 dkg mekkého tvarohu (pokud byste sehnali italský mascarpone, tím líp)
Krabici detských podlouhlých piskotu
1/4 l smetany na slehání
20 dkg práskového cukru a jeden vanilkový cukr nebo trosku tekuté vanilky
velký sálek silné kávy,
5 lzic rumu
kakao na posypání
Postup pøípravy
Nejdríve si uslehejte slehacku (musí být hodne hustá, ale pozor aby se vám nesrazila).V misce rozmíchejte tvaroh s cukrem. Kdyz je dost hustý a tezko se míchá, muzete ho rozredit nekolika lzícemi mléka.Do rozmíchaného tvarohu zamícháte slehacku a dobre promísíte.Do silné kávy prilejete rum nebo jiný likér a vlijete to do melké misky aby se v tom daly lehce namácet piskoty.
Pripravíte si dalsí misku, v které potom uz budete tiramisu servírovat, protoze tiramisu se nevyklápí.
Tak a ted na dno misky zacnete dávat vedle sebe piskoty namocené v káve(pozor, nenechávejte je v káve dlouho, rozmocily by se!!!)Kdyz máte dno plné,dáte první vrstvu tvarohového krému, dobre rozetrete a dáte dalsí vrstvu mácených piskotu a znova opakujete (Majé být tri vrstvy).Poslední je krém. Dáte to vychladit do lednicky, nejlepsí je to ze dne na den a pred servírováním huste posypete kakaem.