vepøové øízky dle poètu osob/4/
30 dkg vinné klobásy
3 no¾ièky párkù
4 men¹í okurky sterilované
l cibule
smetana na vaøení
sùl,pepø,hoøèice
1 l¾íce Rama culines
1 l¾íce hladké mouky
Postup pøípravy
øízky naklepeme na slabé plátky,osolíme,opepøíme natøeme hoøèicí -mù¾e být i ostøej¹í.Plátky nama¾eme náplní z vinných klobás poklademe okurky na prou¾ky,párkem a zamotáme jako ptáèky.Pár okurek a párek na koleèka dusíme na cibuli,pak opeèeme maso a pøiklopíme. Dusíme do mìkka.Zahustíme l¾ící hladké mouky,Po provaøení zalijeme smetanou,dochutíme.Podávat lze ka¾dému dle jeho chuti.My to máme nejradìji s domácími ¹irokými nudlemi.Pøeji dobrou chu».