250 g hladká mouka + trochu na vysypání
pùl balíèku su¹ených kvasnic
1/4 l mléka
pol. l¾íèe oleje
10 strou¾kù èesneku
l¾ièka soli
asi 0,5 l vody
tuk na vysypáním plechu
Postup pøípravy
Kvasnice necháme vzejít v tro¹ce mléka a pak zadìláme s moukou a solí. Pøikryjeme utìrkou a na teple necháme 35 minut kynout. Oloupaný èenek nakrájíme a zpìníme na oleji. Na savém papíru necháme okapat. Studený zapracujeme do tìsta.
Pak vytvarujeme ¹i¹ku nebo bochník a dáme je 15 min. kynout na silnì moukou vysypaný plech. A¾ tìsto pìknì nakyne, potøeme je osolenou vodou a vlo¾íme do trouby vyhøáte tak na 200 st.
Teplotu po ètvrt hod. zmírníme a peèeme asi hodinu. Upeèený chléb opìt potøeme slanou vodou.