65 dkg hladké mouky
25 dkg mouèkového cukru
5 dkg másla
10dkg medu
4 vejce
1 l¾ièka jedlé sody
1 l¾ièka skoøice
po ¹petkách tluèený anýz,høebíèek a nové koøení
pro normální spotøebu domácnosti staèí polovièní dávka
Postup pøípravy
v míse promícháme mouèkový cukr s vejci,koøením,rozpu¹tìným tukem a medem.Pak do smìsi 15 dkg mouky se sodou,dobøe promícháme nakonec zapracujeme zbývající mouku.Tìsto vlo¾íme do mikrotenového sáèku a necháme v chladnu alespoò 3 dny.Pak rozválet kousek tìsta na 2-3 milimetry a vykrajovat.Pøed peèením potøít bílkem.Péct pøi teplotì 170 stupnù do zlatova za pár dnù zdobit polevou nejlépe bílkovou