tìsto:
200 g hladké mouky, 2 vejce, 0,25 l mléka, 0,125 l uhlièité minerální voy, sùl
Náplò
5 l¾ic oleje, l cibule, 500 g mletého masa, 2 strou¾ky èeneku, 2 pórky, 300 g rajèat, 100 g tvrdého sýra , sùl, cayennský pepø, sladká mletá paprika, petr¾elka, tuk na vymazání pekáèku
Postup pøípravy
Mouku rozmícháme s vejci, solí a mlékem. Pøilijeme minerální vodu, vymícháme hladké lité tìsto a necháme je chvíli odpoèinout. Na oleji osma¾íme nakrájenou cibuli s èesnekem, pøidáme mleté maso a za stálého míchání dobøe podusíme. Pórek nakrájíme na koleèka a spaøená rajèata na men¹í kousky. V¹e smícháme do mletého masa spolu s nasekanou petr¾elkou a okoøeníme. Na rozehøátém oleji opékáme po obou stranách tenké palaèinky. Plníme je pøipravenou smìsí, stoèené naskládáme do tukem vymazaného pekáèku. Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapeèeme.