3 vejce, 1 vanilkový cukr, sùl, 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, 0,5 l mléka, marmeláda, olej na sma¾ení, l ovocný kompot,0,5 l ovocné ¹»ávy, l vanilkový pudink, ¹lehaèka ve spreji
Postup pøípravy
V míse smícháme vejce s vanilkovým cukrem a pro¹leháme. Pøidáme sùl, hladkou i polohrubou mouku a postupnì pro¹leháváme s mlékem. Tìsto necháme odle¾et asi 15 minut. Na rozehøátém oleji postupnì opékáme palaèinky. Hotové potíráme marmeládou a stáèíme do rulièky nebo slo¾íme jako ¹áteèek. Ovoce z kompotu necháme v sítku okapat a ¹»ávu naøedíme vodou, abychom získali 0,5 l. Z ovocné ¹»ávy a pudinkového prá¹ku pøipravíme ovocný pudink. Palaèinky poklademe ovocem, pøelijeme pudinkem a ozdobíme ¹lehaèkou.
a kde je to zdraví?
Dietní je snad jen ta ovocná ¹»áva a ovoce z kompotu, ale kdy¾ si vsugerujeme, ¾e je to zdravé, v malém mno¾ství i hmotnìj¹í obèané zaplesají!