Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Irena,
zítra Rudolf.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
SeniorTip kuchaøka
Zpìt na výpis kategorie
Obecné informace
Název receptu:
Dýòová polévka
Autor:
Ludmila Toby¹ková
Datum vlo¾ení:
21.01.2008

Ingredience
Polévka 1: 1 dýnì, vývar nebo kostky, sùl, pepø, sladká smetana, èesnek
Polévka 2: 1 dýnì, mléko, sùl, pepø, mu¹kátový kvìt, drcený høebíèek

Postup pøípravy
Dýòová polévka 1
1 dýnì Hokaido, event. jiný druh vhodný ke kuchyòské úpravì, masový vývar nebo zeleninový vývar - pou¾ívám kostky, sùl, pepø, sladká smetana, nìkolik èesnekových strou¾kù

Dýni rozpùlíme, oloupeme, odstraníme semínka a du¾inu nakrájíme na vìt¹í kostky. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem a pøimìøenì osolíme. Zvolna vaøíme do zmìknutí du¾iny (30 a¾ 40 minut). Necháme mírnì prochladnout a tyèovým mixérem umixujeme hladký hustý krém. Dochutíme èesnekem,solí a pepøem a pøidáme podle chuti smetanu. Pøihøejeme, dáme na talíø a ozdobíme dle chuti, polévku zvolna prohøejeme kopeèkem u¹lehané neslazené ¹lehaèky, který posypeme pepøem. Máte –li pra¾ená dýòová semínka, mù¾eme jimi té¾ posypat.

Dýòová polévka 2 – s mlékem
Nakrájenou tykvovou du¾inu osma¾íme na másle, pøidáme l¾íci cukru a necháme ho rozpustit. Pak pomalu pøilijeme mléko, okoøeníme mu¹kátovým kvìtem, drceným høebíèkem a pepøem a dle chuti osolíme. Vaøíme asi 20 minut do zmìknutí dýnì, rozmixujeme na krém a podáváme horké.


Hodnoceni (prùmìrná známka je: 1.8)
       

Komentáøe
Poslední komentáø: 26.03.2008  15:42
 Datum
Jméno
Téma
 26.03.  15:42 Alma
 21.01.  21:06 VìraK
 21.01.  17:29 JanaB.