Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Ta»ána,
zítra Arno¹t.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí
Èo, alebo kto je Boh?
Datum:
01.05.2023  20:02
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Správci ctností ¾alují lidstvo!

®ijeme v mnohem zázraènìj¹ím stvoøení, ne¾ si myslíme. ®ijeme ve stvoøení a¾ pohádkovì zázraèném. Na¹i pøedkové mìli vìdomost o jeho prapùvodní zázraènosti. Jako poselství pro dal¹í generace ji vkládali do mytologií, bájí, povìstí a pohádek. Postupným rozvojem rozumové racionality se v¹ak toto zázraèné poznání ztrácelo a ztratilo se a¾ do takové míry, ¾e my v souèasnosti pova¾ujeme v¹echny postavy dávných mytologií, bájí a pohádek za výmysl.

Zaèíná v¹ak nová doba, ve které pod tlakem Bo¾ího Svìtla zaèíná kolísat a hroutit se pýcha rozumu, která lidem zastírá výhled na prapùvodní krásu a a¾ pohádkovou zázraènost stvoøení. Za rachotu hroutících se zdí v¹eho, èeho dosáhla a vybudovala lidská rozumová pýcha, zaèíná být stále jasnìj¹í skuteèná pravda bytí, která v¾dy byla a v¾dy zùstane pouze pravdou srdce, ducha, citu, svìdomí a intuice. Aktivujme proto také nyní svùj cit a svou intuici, a seznamme se s existencí správcù ctností, kteøí ¾alují lidstvo.

V na¹em stvoøení existuje vìdomý osobní ¾ivot i tam, kde bychom ho neèekali. Tak je tomu i v pøípadì ctností, které lidé obecnì pova¾ují jen za urèité pojmy a urèité kvality lidské osobnosti.

Ctnosti v¹ak ¾ijí! Jsou zosobnìny! Znamená to, ¾e ka¾dá ctnost je reálnou ¾ivou bytostí. Bytostí, ztìlesòující a zosobòující konkrétní ctnost. Na¹i pøedkové mìli tuto znalost a abychom to my dnes pochopili, uveïme si ukázkový pøíklad z dávné minulosti.

Ve starovìkém Øecku byla Pallas Athéna bohyní moudrosti. Nebo jinak vyjádøeno, byla správkyní ctnosti moudrosti. Byla ¾ivým zosobnìním ctnosti moudrosti, kterou byli starovìcí Øekové schopni vnímat.

A tuto ¾ivou ctnost, toto ¾ivé zosobnìní konkrétní ctnosti v podobì reálné bytosti, nazvali bohyní. Bohyní Pallas Athénou. Bohyní ji nazvali proto, ¾e pro nì v té dobì pøedstavovala to nejvy¹¹í a nejvzne¹enìj¹í, co byli schopni vnímat. Ve skuteènosti v¹ak nejde o ¾ádné „bohy“ a „bohynì“, ale o bytosti, které jsou ¾ivým zosobnìním konkrétních ctností. A proto¾e ctnosti jsou nìco, co je krásné, vzne¹ené a u¹lechtilé, je samozøejmé, ¾e bytosti, zosobòující ctnosti jsou mimoøádnì krásné a vzne¹ené. A právì pro jejich nadpozemskou krásu byly starovìkými Øeky nazvány „bohy.“

Víme, ¾e v dávném Øecku existovalo mnoho filozofických ¹kol, které se zabývaly základními otázkami bytí a hledáním moudrosti. A právì skrze vá¾né vnitøní hledání pravé moudrosti do¹lo k reálnému spojení s ctností moudrosti. Právì proto, ¾e moudrost øecké filozofie byla inspirována pøímo správkyní ctnosti moudrosti, dosáhla øecká filozofie tìch vý¹ek, kterých dosáhla.

A teï, kdy¾ jsme seznámili s tím, jak to funguje, se vra»me opìt do souèasnosti, proto¾e tyto vìci nikdy nepøestaly fungovat a fungují také dnes. A funguje to tak, ¾e ka¾dý èlovìk, který intenzivnì tou¾í po nìèem svìtlém a u¹lechtilém, po nìjaké ctnosti, ka¾dý takový èlovìk okam¾itì nachází vnitøní spojení se správkyní, nebo správcem dané ctnosti. Svou touhou dospìje ke vzájemnému spojení a po vláknu tohoto spojení zaène k nìmu okam¾itì pøicházet svìtlá síla, která jej posiluje v jeho probuzené intenzivní touze po nìèem svìtlém, èistém a u¹lechtilém. Èlovìk tak dostává sílu a pomoc k tomu, aby se v nìm jeho èistá touha stále více rozvíjela, stále více sílila, a¾ nakonec, aby se v èlovìku, v jeho du¹i a v jeho osobnosti rozhoøela jako jasné svìtlo. Tak se èlovìk stává ctnostným a dosahuje ctností.

Lidé musí vìdìt, ¾e usilují-li o vìci èisté a svìtlé, okam¾itì se s nimi spojují správci daných ctností a v¹emo¾nì jim pomáhají, posilují je a inspirují je k tomu, aby nakonec tìchto ctností dosáhli.

Je v¹ak tøeba zdùraznit, ¾e spojení se správci ctností nelze dosáhnout nìjakou letmou my¹lenkou. Musí to být hluboká vnitøní touha, která není jen nìèím ojedinìlým, ale je trvalá a opravdová

Do jaké míry trvalé a do jaké míry opravdové by to mìlo být, mohou lidé snadno poznat podle svých materiálních tu¾eb a pøání. Podle toho, jak napøíklad tou¾í po novém chytrém telefonu, po atraktivní dovolené, po pìkném autì a po mnoha jiných materiálních vìcech. Tou¾í po nich vá¾nì, dlouhodobì a trvale, a¾ z nich nakonec nìkteré také reálnì získají.

A teï pozor! Kdybychom projevili stejnou intenzitu, stejnou vá¾nost, stejnou trvalost a stejnou snahu o dosa¾ení nìjaké ctnosti, pøesnì tak, jak to dìláme u vìcí materiálních, dosáhli bychom ji a stali bychom se ctnostnými. Správci ctností jen na to èekají! Èekají na opravdovou, vá¾nou a trvalou snahu lidí po dosa¾ení ctností, aby jim na základì ní mohli zaèít intenzivnì a v¹emo¾nì pomáhat k tomu, aby zvolenou ctnost nakonec nabyli.

®el, lidé si vybrali cestu dosahování materiálních hodnot a ne cestu dosahování hodnot vìèných. Ne cestu rozvíjení a nabývání ctností, které se stanou trvalým duchovním pokladem du¹e a du¹e si je vezme s sebou i na druhý svìt. Lidé se pachtí po materiálních hodnotách, z nich¾ si v¹ak ani jednu jedinou neseberou na druhý svìt. Proto tam vlastní vinou odcházejí chudí, jako poslední ¾ebráci. Nebo» skuteèné a pravé bohatství spoèívá jen v ctnostech, které jsme nabyli. Ale proto¾e je nechceme, nenabýváme a neusilujeme o nì, zùstáváme duchovnì nesmírnì chudí. A v¹ichni správci a správkynì ctností se stávají ¾ivou ob¾alobou lidstva, které nevyu¾ívá jejich potenciál, jejich pomoc a jejich sílu, schopnou katapultovat osobnost èlovìka do duchovních vý¹in. Blí¾í se v¹ak doba, kdy se budeme muset vnitønì otevøít v¹em po¾ehnáním, pøicházejícím z Vý¹in, proto¾e v budoucnu budou moci na zemi i ve stvoøení ¾ít a pøe¾ít pouze lidé ctnostní.

Ctnosti lze rozdìlit na ¾enské, mu¾ské a univerzální.

Mezi ¾enské ctnosti patøí napøíklad cudnost, pùvab, plodnost, mateøství a podobnì. Mezi mu¾ské ctnosti patøí síla, neohro¾enost, obratnost, pravé vùdcovství a jiné.

Mezi univerzální ctnosti patøí spravedlnost, èestnost, èistota, èinorodost, mírumilovnost, støídmost, srdeènost, pokora, láska k bli¾ním, láska k Bohu, moudrost, péèe, píle, nadìje, pøátelství, pravdivost a jiné.

Je v¹ak tøeba zdùraznit, ¾e absolutnì ¾ádná silná my¹lenka a ¾ádné silné chtìní k dobrému, smìøující k èinu, nezùstává ve stvoøení bez odezvy, opory, podpory a pomoci. ®ádný èlovìk v tomto smìru nezùstává nikdy osamocený. Ba dokonce lze øíci, ¾e za ka¾dým èlovìkem v jeho dobrém chtìní stojí v¹echny síly vesmíru a v¹emo¾nì jej v nìm podporují.

A zcela na závìr je¹tì objasnìní toho, jaká je souvislost mezi správci ctností a jediným Bohem. Stvoøitel je zdrojem a pramenem v¹ech ctností. V nìm jsou obsa¾eny a z nìj vycházejí. Vycházejí z nìj jeho vyzaøováním.

A toto vyzaøování, klesající dolù, se postupnì v jednotlivých úrovních stvoøení ochlazuje a rozvìtvuje. Vznikají z nìho vysoké bytosti, zahrnující v sobì vysoké ctnosti. Úplnì první takovou bytostí je napøíklad Královna Nebes, která je zosobnìním ¾enství a zosobnìním v¹ech ¾enských ctností. Vyzaøování Královny Nebes proudí dolù, kde se postupnì vìtví na jednotlivé èásti, zosobnìné konkrétními ¾ivými bytostmi. A takovýmto zpùsobem to proudí a¾ zcela dolù, ke správkyním a správcùm ctností, nacházejícím se v blízkosti pozemských lid.

Obraznì si to mù¾eme pøedstavit jako strom, obrácený smìrem dolù. Kmen je Stvoøitel, obsahující v sobì úplnì v¹echno. Hlavní a nejhrub¹í vìtve jsou nejvy¹¹í bytosti, které zosobòují souhrn nejzákladnìj¹ích ctností. A z tìchto tlustých vìtví vyrùstají tenèí vìtve, z nich je¹tì tenèí a z nich úplnì nejtenèí. V ka¾dé úrovni obrovského stvoøení se základní ctnosti stále více rozvìtvují, a¾ do úplnì nejmen¹ích vìtvièek jednotlivých správcù a správkyò ctností, stojících v blízkosti lidí. Prostøednictvím nich mù¾e najít ka¾dý èlovìk na zemi i ka¾dá lidská du¹e v blízkosti zemì oporu a pomoc pro v¹e èisté a svìtlé, èeho chce dosáhnout, a o co usiluje. Pouze to musí být opravdu svìtlé a opravdu èisté, proto¾e nic neèistého a nízkého nemù¾e najít ¾ádné spojení se strá¾ci ctností, a tedy ani ¾ádnou podporu.

V¹echny tyto skuteènosti jsou obrovskou ob¾alobou pozemských lidí, proto¾e kdyby chtìli, kdyby jen trochu víc chtìli, mohli být u¾ dávno svìtlí, èistí a ctnostní. A právì proto, ¾e takoví nejsou a stále nechtìjí být, pøichází velká oèista zemì a nehodného pozemského lidstva.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
25.11.2022  18:51
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Zvednìte hlavy vzhùru! Svìtlo Bo¾í pøichází!

Pøi pohledu na souèasné negativní dìní, které zaèalo pandemií a s ní souvisejícími opatøeními, a pokraèuje válkou a s ní spojenými sankcemi, inflací a energetickou krizí se zdá být naprosto neopodstatnìné tvrdit, ¾e Svìtlo pøichází. Zdá se to být nesmysl, proto¾e ná¹ materiální svìt se propadá do stále vìt¹í negativity.

A pøece je to pravda! Pøece pøichází Svìtlo Bo¾í a v¹e, co se dìje kolem nás, není toho popøením, nýbr¾ potvrzením! Jen je tøeba se na to dívat správným zpùsobem. Èili z pohledu Svìtla, proudícího Shora, a ne z materialistického pohledu èlovìka, upøeného k zemi, pro kterého nic kromì materie neexistuje. Který nic neví a netu¹í o mohutných dìjích, probíhajících v jemnìj¹ích úrovních, nacházejících se nad úrovní nejhrub¹í materie.

Podívejme se proto nyní správným zpùsobem na to, co se ve skuteènosti dìje a pochopme vá¾nost dne¹ní doby.

To, ¾e se nìco výjimeèného dìje a zaèalo dít, u¾ pøece vidí i ka¾dý materialista s trochu otevøenýma oèima. Vidí, ¾e do pandemie byl ¾ivot úplnì jiný a pøíchodem pandemie se v¹echno jakoby zaèalo hroutit. Jakoby se v¹echno ¹patné, co na zemi existuje, zaèalo stále více koncentrovat, a v podobì nejrùznìj¹ích ne¹tìstí, katastrof a krizí dopadá na jednotlivé národy i na celé lidstvo.

Nìco výjimeèné se vskutku dìje a je to zpùsobeno Svìtlem. Svìtlo pøichází shora od Pána a tlaèí v¹echno ¹patné stále více dolù k zemi, aby ho také z ní nakonec úplnì vytlaèilo. K zemi se pøibli¾uje Svìtlo Bo¾í jako hradba, nebo jako ¾elezný lis, a systematicky zatlaèuje zlo a temnotu stále ní¾e a ní¾e. Temnota a zlo se dostávají do stále vìt¹ího sevøení mezi zemí a neústupným tlakem ramene Bo¾ího lisu, èím¾ se jim stále více zu¾uje manévrovací prostor. Proto je zlo stále koncentrovanìj¹í a koncentrovanìj¹í, co se nevyhnutelnì projevuje vzestupem zla a negativity na zemi. Proto temno ¹ílí! Proto se v tomto smìru vyhrocuje situace ve svìte!

Pøi povrchním pohledu, bez znalosti hlub¹ích duchovních souvislostí se zdá, ¾e zlo na na¹í zemi zvedá hlavu a vítìzí. Zdá se, ¾e naprosto v¹e se dostává pod vliv temnoty a bude jí ovládnuto.

Ve skuteènosti je to v¹ak zpùsobeno stále se pøibli¾ující hradbou Svìtla Nejvy¹¹ího, které stále více stlaèuje a koncentruje zlo do oblastí nejhrub¹í hmotnosti. A zlo, v poznání svého blízkého konce ¹ílí a sna¾í ve svém nastupujícím zániku strhnout co nejvíce lidských du¹í spolu se sebou. Pøesnì tak, jak øíká lidové úsloví, ¾e kùò který umírá nejvíce kope.

V¹ichni lidé na¹í planety by mìli znát tento kontext a mìli by si jej uvìdomit. Nebo» pokud ho neznají a svùj zrak upírají pouze k nejhrub¹í matérii zemì, a ke spoleèenskému i politickému dìní, které se kolem nás odehrává, nemají mnoho dùvodù k radosti. Vyvolává to v nich strach, obavy, úzkost, depresi, deziluzi, nebo hnìv, nenávist, nepøátelství a rozdìlení. Vyvolává to tedy jen samé negativní pocity, my¹lenky a emoce, které zatì¾ují du¹i èlovìka, a v jeho negativním a pochmurném naladìní ho stahují do spárù temna. Právì tímto zpùsobem, pøes psychiku, temno a zlo ve vìdomí vlastního zániku strhává mnohé lidské du¹e spolu se sebou. V¹ichni lidé, se zrakem upøeným pouze na souèasné materiální dìní, jsou vystaveni tomuto smrtelnému nebezpeèí.

Hradba Svìtla Bo¾ího je v¹ak ji¾ tak blízko u zemì, ¾e ka¾dému, kdo mìl dosud svùj zrak upøený pouze k tomu pozemsky materiálnímu, staèí jen trochu pozvednout své oèi a svùj vnitøní zrak smìrem vzhùru, a on vycítí a vytu¹í blí¾ící se vítìzství Svìtla. Pochopí a uvìdomí si, ¾e zlo nakonec nezvítìzí. Uvìdomí si, ¾e vítìzství Svìtla a jeho hodnot je neotøesitelnou jistotou, pøedpovídanou proroky ji¾ pøed staletími. Toto vítìzství je pøedurèením! Je Vùlí ¾ivého Boha, proti kterému se nemù¾e trvale stavìt a dlouhodobì èelit nic stávajícího. Vítìzství Vùle Pánì na zemi je fakt! Je to jen otázka èasu.

Ka¾dý èlovìk, který odtrhne svùj zrak od okolního dìní a pozvedne ho vzhùru takovým zpùsobem, ¾e se zamìøí k dobru, se v dne¹ní pøevratné dobì okam¾itì dostává do spojení se Svìtlem a do spojení s jeho pomáhajícím záøením. Nebo» Svìtlá Síla tlaèí na jedné stranì zlo k zániku, ale na druhé stranì podává pomocnou ruku ka¾dému, kdo se zamìøí k dobru a u¹lechtilosti, aby nemusel zahynout spolu se zlem, a aby ho zlo nestrhlo se sebou. Proto pomoc a ochrana Bo¾í za¹títí ka¾dého, kdo se v dne¹ní dobì zániku zla s plnou vá¾ností obrátí k dobru. Ka¾dého, kdo v sobì vzbudí pevné chtìní k dobru a bude se sna¾it zachovat krb svých my¹lenek èistý.

Svìtlo zvítìzí! A spolu s ním lidé, kteøí se hlásí ke svìtlým hodnotám. K hodnotám dobra a spravedlnosti. K hodnotám Boha a Ducha. K hodnotám lásky a úcty k bli¾ním.

Vítìzství Svìtla a jeho hodnot není pøání! Není to ani víra! A není to ani pøesvìdèení! Je to jistota! O tuto jistotu se má opøít odvaha a odhodlání v¹ech, kteøí se pøikloní ke svìtlým hodnotám. O tuto jistotu se má opøít jejich odvaha a odhodlání zvládnout to pozemsky tì¾ké, co pøichází, a co je nutným pøedstupnìm plného vítìzství Svìtla.

Nedejme se proto zmást v¹ím tím ¹patným, co se v souèasnosti dìje kolem nás a uvìdomujme si, ¾e je to vynuceno hradbou Svìtla, která se systematicky stále více pøibli¾uje k zemi, aby nakonec, po dosa¾ení vítìzství, nastala na zemi zcela nová kvalita ¾ivota.

Dojde k tomu, co je je¹tì dnes pova¾ováno za nemo¾né.

Dojde k tomu, ¾e lidé se zaènou zásadnì mìnit v tom smyslu, ¾e zaènou jednat co neju¹lechtileji pøi setkání s jinými.

Dojde k tomu, ¾e se lidé zaènou sna¾it udr¾ovat své nitro èisté, aby ani jen v my¹lenkách nezpùsobili ¹kodu svým bli¾ním a nijak jim neublí¾ili.

Dojde k tomu, ¾e lidé zaènou jednat více podle svého citu, srdce a svìdomí, ne¾ podle svého vypoèítavého rozumu tak, jak tomu bylo doposud.

Dojde k pochopení, ¾e chtìní dobra je mnohem cennìj¹í, ne¾ dosavadní chtìní penìz a majetkù.

Dojde k poznání pravého smyslu bytí, které je duchovní, a jeho cílem je smìøování a koneèný návrat do øí¹e Ducha.

Dojde k tomu, ¾e cena lidského ¾ivota nebude hodnocena podle míry vlivu a moci, ale podle míry harmonie, kterou se lidé budou sna¾it spoleènì udr¾et.

Dojde k tomu, ¾e lidé zaènou hledat a najdou cestu k bytostem a silám, stojícím za správou pøírodního dìní, se kterými navá¾í kontakt a spolupráci. Tím lidstvo upustí od svého dosavadního proti pøírodního a drancujícího jednání, a zaène ¾ít v souladu a v harmonii s pøírodou.

To v¹e je pøed námi! To v¹e se blí¾í! Hodnoty Svìtla zaèínají zdolávat hodnoty temna! Jen se lépe podívejte kolem sebe a uvidíte to! Starý svìt, pøerostlý temnem zaèíná kolabovat!

A je pouze na ka¾dém z nás osobnì, kam se zaøadí. Zda svùj zrak, srdce a vìdomí nechá upøené na hodnoty temna, chladného rozumu a materialismu, smìøujícího k zániku, nebo ho pozvedne k hodnotám Svìtla, Boha a Ducha, smìøujícím k vítìzství.Av¹ak se v¹emi nezvratnými dùsledky, které pro nás vyplynou z tohoto nejdùle¾itìj¹ího rozhodnutí v celém na¹em dosavadním bytí.

Nedejme se proto strhávat negativitou souèasného dìní. Pozvednìme svùj zrak vzhùru a z plných plic se nadechnìme èerstvého vzduchu. U¾ voní vítìzstvím! Vítìzstvím Svìtla! Jen s radostnou odvahou vpøed, pøes v¹echny pøeká¾ky a protivenství, která nás je¹tì èekají.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
08.07.2022  19:53
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
O ¾ivotní potøebì dùvìry ve dnech zoufalství

Pøed staletími pøedpovìzená velká oèista nastala! V¹echno, co na nás v poslední dobì dopadá, je toho svìdectvím. Dìní na zemi prudce sevøelo jako voda v hrnci. A sevøelo proto, ¾e na¹i planetu zasahuje zvý¹ená záøe Pánova Svìtla.

Tak, jako v záøi slunce a v horku léta dozrává na polích v¹echno ke sklizni, stejnì tak v záøi Svìtla Nejvy¹¹ího v nadcházející oèistì dozrává v¹e, co se nachází na zemi. P¹enice i plevel! To, co je v lidech dobré, ale také to, co je v nich ¹patné! Negativní dìní, související s pandemií, válkou, sankcemi, inflací a nastupujícím nedostatkem je svìdectvím toho, èeho je na zemi v lidských du¹ích více.

V¹echno, co tu bylo doposud a co je¹tì pøed pandemií relativnì fungovalo, se zaèíná hroutit. ©íøí se strach, spoutávající a paralyzující lidské du¹e. Strach z pandemie, strach z války, strach z inflace, strach z nedostatku a strach z budoucnosti.

Alternativní zdroje informují o nejrùznìj¹ích neèistých zákulisních tazích mocných a o tom, kam chtìjí pøivést ná¹ svìt, co vede k dal¹ím obavám, k depresi, deziluzi a bezvýchodnosti. Lidé jsou v¹ím tím negativním a¾ tak zastra¹ení, ¾e ztrácejí to nejdùle¾itìj¹í. Víru v dobro a v jeho vítìzství.

Tøeba si v¹ak uvìdomit, ¾e je to vyvoláno zvý¹eným tlakem Pánova Svìtla, které vyná¹í na povrch v¹e negativní, co bylo dosud skryto. Kvùli tomu, ¾e jsme ¹patnì a nesprávnì ¾ili, pøicházejí tì¾ké dny, jaké na¹e zemì je¹tì neza¾ila pøesnì tak, jak to bylo pøedpovìzeno pøed staletími.

Kvùli tomu, ¾e na¹e hodnotové smìøování bylo nesprávné, ¾e jsme uznávali pouze hodnoty materie a ignorovali hodnoty ducha, morálky a ctností, zpùsobuje zvý¹ený tlak soudícího paprsku Pánova Svìtla katastrofu.

Tøeba ale bezpodmíneènì vìdìt, ¾e spolu s paprskem Svìtla, vyvolávajícím vinou nesprávného ¾ivota lidí na zemi ne¹tìstí za ne¹tìstím, obsahuje zároveò tento paprsek zvý¹enou míru Bo¾í pomoci. Proto nemá nikdo propadat strachu, obavám, depresi, úzkosti a bezvýchodnosti, kdy¾ se zaène v¹e kolem nás hroutit je¹tì více a je¹tì intenzivnìji, ne¾ se hroutí dnes.

Zhroucení fale¹ného, ¹patného a nesprávného je toti¾ hlavním cílem! Má se definitivnì a s koneènou platností zhroutit v¹echno staré a ¹patné, a má zùstat jen to správné a dobré, jako zdravý základ pro zcela novou a lep¹í kvalitu ¾ivota na zemi. Má se zhroutit staré a ¹patné kolem nás i v nás samotných, proto¾e pøáním na¹eho nebeského Otce je, aby bylo v¹echno nové.

Èekají nás kru¹né chvíle, jaké na¹e zemì je¹tì neza¾ila. Dokonce i ¾ivly zemì a v¹echny pøírodní síly se obrátí proti lidem, kteøí neuvìøitelnì ubli¾ovali celému pøírodnímu svìtu. Na pøíkaz Bo¾í zaènou pusto¹it to staré a ¹patné, aby vytvoøily základ pro nové a lep¹í.

Vìzme v¹ak, ¾e ve stejném paprsku Pánova Svìtla, který toto v¹echno zpùsobí a vyvolá, budou zároveò pøicházet i obrovské Bo¾í pomoci, jaké na¹e zemì je¹tì neza¾ila. Ka¾dý z lidí bude obklopen pomocemi tak, jako nikdy pøedtím! Staèí mu jen po nich sáhnout a vyu¾ít je.

Toto v¹ak budou moci uèinit pouze ti, kteøí budou mít dùvìru v Pána. Kteøí budou mít dùvìru v Boha a v jeho pomoc a ochranu.

Dùvìra v Hospodina se stane zázraèným klíèem od brány k pomocím, rovnajícím se zázrakùm! Skrze pevnou dùvìru ve Stvoøitele uká¾e v¹evládný Bùh lidstvu na zemi svou moc a sílu! V¹echno bude mo¾né pøekonat s dùvìrou v Pána! S podporou a pomocí jeho síly a moci.

Lidé, kteøí budou mít dùvìru ve Stvoøitele, se budou podobat skalám v rozbouøeném moøi, stojícím pevnì a neochvìjnì, i kdy¾ se kolem nich bude v¹echno tøí¹tit a hroutit. Neuhnou ani o krok a nic se jim nestane, proto¾e budou mocnì dr¾eni rukama Bo¾ích pomoci skrze jejich vlastní silnou dùvìru v Nejvy¹¹ího.

A touto svou dùvìrou budou pomáhat lidem kolem sebe, kteøí ji je¹tì nebudou mít, a proto budou propadat zoufalství. Zoufalství, vyrùstajícímu z poznání, ¾e v¹e èemu dosud vìøili a o co se sna¾ili je bezcenné. ®e je to prázdné a pomýlené, proto¾e se to neopíralo o Bo¾í Vùli a moc. A proto to propadne zkáze! Bude to znièeno do základù, aby se mohlo zaèít budovat na nových základech.

Dùvìra v Pána! To je tím, èemu se je dnes tøeba uèit a co je tøeba zaèít urychlenì budovat, proto¾e bez této dùvìry se bude moci èlovìk v nadcházejících dnech jen tì¾ko obejít. Jen v ní bude spoèívat pomoc a jen v ní bude spoèívat ochrana.

V dùvìøe v Pána má být ji¾ nyní urychlenì budováno na¹e polep¹ení a zahájena na¹e cesta ke svìtlej¹ímu, èist¹ímu a spravedlivìj¹ímu, abychom se ve chvílích sou¾ení stali hodni Bo¾í pomoci.

Nebojme se proto a s odvahou kráèejme do pøí¹tích dnù, proto¾e do ¾elezných zákonù na¹eho stvoøení je zlatými písmeny vryto, ¾e kdy¾ bude nouze nejvy¹¹í, bude pomoc Bo¾í èlovìku nejblí¾e. Svou pevnou dùvìrou v Pána budeme moci jako zázraèným klíèem otevøít bránu ke v¹em nachystaným Bo¾ím pomocím, které nás budou obklopovat.

Hle, blí¾í se doba, ba u¾ je tady, kdy ti, kteøí se dnes domnívají ¾e mají v¹echno, jen ne dùvìru v Pána s hrùzou poznají, ¾e nemají nic. A ti, kteøí budou mít málo. nebo vùbec nic, jen pevnou dùvìru v Pána pochopí, ¾e mají v¹echno. ®e mají to jediné a nejdùle¾itìj¹í, co jim umo¾ní duchovnì pøe¾ít v nejtì¾¹í dobì, jakou zemì je¹tì neza¾ila.

S dùvìrou v Hospodina jsme ji¾ nyní vítìzi a dìti Svìtla! Bez této dùvìry je v¹ak blízko ná¹ pád a na¹e záhuba v náruèí temnoty.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
31.01.2022  19:45
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Exkluzivní odhalení okultního pozadí svìtové moci

Ateismus a materialismus ¹irokých mas obyvatelstva je vìdomým bludem. Masy jsou v nìm umìle udr¾ovány svìtovými mocenskými elitami, které vlastní úplnì jiné, tajné poznání. Ono jim dává moc. Moc znalých nad neznalými a moc vìdomìj¹ích nad nevìdomými.

Svìtové mocenské elity toti¾ dobøe vìdí, ¾e kromì reality materiální existuje i realita nemateriální. Nebo jinak øeèeno, kromì reality nejhrub¹í existuje i realita jemnìj¹í. A tak, jako my zde na zemi ¾ijeme v realitì hmotné, ¾ijí jiné entity v realitì jemné.

Ji¾ od dob dávného Babylonu existují rùzné okultní praktiky, jejich¾ prostøednictvím je mo¾né nám z na¹í hmotné reality navázat kontakt a spojení s entitami, ¾ijícími v realitì jemnìj¹í. A tyto praktiky pøetrvaly a¾ dodnes.

Je napøíklad známo, ¾e také Hitler se velmi intenzivnì zabýval okultismem. On i jiní vysocí fa¹istiètí pohlaváøi se soustøeïovali kolem okultních skupin, jakými byla spoleènost Thule, nebo skupina Vril. Prostøednictvím okultních praktik se jim podaøilo mimosmyslovým zpùsobem navázat spojení s entitami z jiné úrovnì, které jim zprostøedkovaly urèité technologie. Tyto technologie byly posunuty nìmeckým vìdcùm, aby na nich dále pracovali.

Ale jak se øíká, nic není zadarmo! Za poskytnutí informací byla vy¾adována protislu¾ba. Protislu¾ba spoèívala v rozpoutání zla apokalyptických rozmìrù, vyvolávajícího silná negativní vyzaøování milionù obyvatel na¹í planety, èím¾ vznikly silné negativní energie, èerpané tìmito bytostmi jako zdroj jejich ¾ivotní síly.

Tyto entity jsou toti¾ odpojeny od Bo¾ího Svìtla, a tím od jeho ¾ivotodárné síly. Proto jsou nuceny získávat energii jinak. A to z negativní energie, vytváøené lidmi prostøednictvím jejich nedobrých pocitù, emocí, my¹lenek a vnitøního ¾ivota.

V na¹em univerzu to toti¾ funguje tak, ¾e ¾ivotodárnou energii, která k nám proudí v podobì Pánova Svìtla, mù¾eme my lidé pøetransformovat, nebo vyu¾ít dvìma zpùsoby. Buï pozitivnì nebo negativnì. Buï ve formì pozitivních pocitù, my¹lenek, emocí a pro¾ívání, nebo ve formì negativních pocitù, my¹lenek, emocí a pro¾ívání.

To pozitivní se takto námi transformováno vrací opìt vzhùru ke Svìtlu, vytváøeje tím zároveò osudové vlákno, smìøující na¹i osobnost ke Svìtlu a k Pánu. To negativní v¹ak nemù¾e proudit smìrem vzhùru, proto¾e to není hodno Pánova Svìtla. Proto negativní energie klesají dolù a slou¾í jako potrava pro entity na jiné materiální úrovni, které postrádají pøísun Pánova ¾ivotodárného Svìtla.

I toto byl napøíklad jeden z úèelù koncentraèních táborù, kde z pøedsmrtné hrùzy a utrpení tisícù zavra¾dìných èerpaly svoji energii temné entity jako protislu¾bu za poskytnutí rùzných informací. A neèerpaly ji jen z koncentraèních táborù, ale také ze strachu, hrùzy a bolesti milionù lidí, posti¾ených váleènou tragédií.

V Bibli se vyslovenì zakazuje jakékoli navazování spojení s entitami v jemnìj¹ích úrovních prostøednictvím magie a okultismu, proto¾e vzhledem k pøetrvávající nízké duchovní úrovni lidstva je zákonité, ¾e mù¾e dojít pouze ke spojení s nízkými a temnými entitami.

Je známo, ¾e po obsazení fa¹istického Nìmecka armádou USA mìli Amerièané zájem o ¹pièkové nìmecké vìdce, pracující na rùzných tajných výzkumech. Nìmeètí vìdci byli prostøednictvím projektu Paperclip pøesunuti do USA, aby dále pokraèovali ve své práci. Øíká se, ¾e se to týkalo také doktora Mengeleho i s jeho výzkumem, brutálním zpùsobem provádìným na vìzních v koncentraèních táborech.

A do USA se pøesunuly také okultní kruhy s jejich propojením na entity, nacházející se v jiné rovinì bytí. V¹e v podstatì pokraèovalo bez pøeru¹ení dále, a to vèetnì Hitlerova snu o nadvládì nad celým svìtem a jeho obyvatelstvem, které má být radikálnì zredukováno na optimální poèet. Svìt se má zmìnit na jeden velký koncentraèní tábor, kde budou v¹ichni jeho obyvatelé podrobeni totální kontrole. Souèástí plánu je také ovládnutí surovinové základny Ruska stejnì jako za dob Hitlera. V¹echny tyto vìci se dnes zaèaly reálnì naplòovat prostøednictvím pandemie, vakcinace, kontroly obyvatelstva a pøesunem základen, vojsk a techniky NATO k hranicím Ruska, z èeho¾ zaèíná být Rusko znepokojeno a chce to zastavit.

O realitì okultního pozadí svìtové moci svìdèí i zednáøské ló¾e. Jejich èleny se stávají nejvýznamnìj¹í svìtoví politici. Stupnì v hierarchii zednáøské ló¾e jsou stupni okultního zasvìcení. Ilustrují to napøíklad krátké kalhoty Václava Havla pøi jeho inauguraci za prezidenta. Krátké kalhoty nebyla náhoda, ale vnìj¹í symbol stupnì zasvìcení v zednáøské ló¾i.

Známý je také pozdrav prezidentky Èaputové s pøedsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyen. Zdraví se zkøí¾enýma rukama na hrudi. Tento symbol èasto pou¾íval také Hitler pøi svých projevech a jde o zednáøskou symboliku ochoty obìtovat vlastní národ. V pøípadì prezidentky Èaputové je to ochota obìtovat vlastní národ pochybné vakcinaci, hodné doktora Mengeleho.

No a na vrcholu temné okultní zednáøské hierarchie se nachází úzká skupina lidí s propojením na entity v jiné rovinì bytí. Pod vedením tìchto entit a pod jejich vlivem se ná¹ svìt dostal pod pøímý vliv temna, èeho¾ výsledkem je ïábelský plán na zredukování populace a zavedení systému absolutní kontroly obyvatelstva. Populace je redukována laboratornì vyrobeným virem a zároveò vakcínou proti nìmu. Zaèíná být monitorován a vymezován pohyb ka¾dého jednotlivce, a to podle míry jeho poslu¹nosti.

Tímto zpùsobem byly zabity dvì mouchy jednou ranou. Na jedné stranì pozem¹tí mocipáni redukují obyvatelstvo prostøednictvím pandemie a zároveò se sna¾í o zavedení systému jeho totální kontroly, a na druhé stranì prostøednictvím v¹í negativity, deprese, strachu, nenávisti, nespokojenosti a frustrace, kterou to vyvolává, si temné entity vytvoøily z lidstva dojnou krávu na negativní energie. Proto ka¾dý, kdo v dne¹ní dobì podléhá negativitì jakéhokoli druhu a ¾iví ji svými my¹lenkami a emocemi, ka¾dý takový èlovìk tím vy¾ivuje temné entity. Zároveò se i jeho osudová vlákna tkají smìrem temnu, co¾ mù¾e v koneèném dùsledku znamenat jeho definitivní osobnostní zkázu v podobì zatracení du¹e.

Je proto maximálnì dùle¾ité vìdìt o tìchto skuteènostech, abychom se ve své neznalosti a nevìdomosti nestali obì»mi temnoty a její lstivých, ïábelských úkladù, na jejich¾ základì je v¹e prezentováno tak, ¾e se to dìje pro na¹e dobro. Ïábel k nám dnes pøichází v rou¹e beránka, jako zachránce svìta pøed pandemií a ¾el, naivní lidé tomu vìøí, podvolují se a spolupracují. Ve své nedostateèné bdìlosti a ve své neschopnosti rozpoznávat vlky roucha beránka tomu podlehly dokonce i církve.

Lidstvo se nikdy nemìlo sna¾it spojovat se ¾ádnými temnými entitami, spolupracovat s nimi a pøijímat od nich inspirace! Kdybychom upírali svùj pohled v¾dy jen ke Stvoøiteli, mohli jsme toho zùstat u¹etøeni. Jedinì od Pána jsme mìli pøijímat inspirace a jemu jsme mìli slou¾it! Podle jeho Vùle a jeho pøikázání jsme se mìli øídit! Základní ¾ivotní sílu, proudící k nám od Stvoøitele, jsme nemìli zneu¾ívat negativním zpùsobem, ale vyu¾ívat ji pouze pro vìci pozitivní. Mìli jsme ji vyu¾ívat k dobrému, èistému, spravedlivému a bohabojnému ¾ivotu. Tím bychom vytváøeli pozitivní energie, proudící zpìt ke Stvoøiteli, a tímto smìrem by byly zároveò tkané i nitky na¹eho osudu. To by mìlo za následek radost, ¹tìstí a harmonii.

To, co se dnes dìje, je dùsledkem nasmìrování toku ¾ivotní energie nesprávným smìrem. Smìrem k prázdnotì materie, zbavené hodnot ducha. Nízké, materialistické sna¾ení lidstva vyprodukovalo ve¹kerou nízkost, nacházející se kolem nás. A v¹eobecná hodnotová nízkost obyvatelstva se stala podhoubím pro vznik a rozvoj nízkých mocenských elit, propojených s temnými entitami, co¾ pøivodilo marasmus, ve kterém dnes ¾ijeme. Cesta ven z marasmu spoèívá jedinì v pøesmìrování toku na¹í ¾ivotní energie, která ji¾ nesmí proudit dolù a ¾ivit temno, nýbr¾ pouze vzhùru, smìrem ke Stvoøiteli, prostøednictvím ¾ivota a my¹lení podle jeho Vùle. To je jediné záchranné lano! Po nìm musí zaèít ¹plhat ka¾dý, kdo se chce zachránit.

Kdo v sobì zaène budovat dùvìru v Pána a rozvíjet ve svém ¾ivotì duchovní hodnoty, velmi rychle ucítí vnitøní jas, plynoucí z takového poèínání. Svìtlo Pána ozáøí jeho du¹i a zanítí v ní nadìji. Nadìji, ¾e Pravda a Dobro zvítìzí nad temnotou a l¾í, skrývající se pod masou dobra.

Mnozí lidé si myslí, ¾e v dne¹ní dobì existují mnohem dùle¾itìj¹í vìci, na které je tøeba soustøedit svou pozornost, ne¾ nìjaké „pochybné“ duchovní souvislosti. Právì dnes v¹ak není nic dùle¾itìj¹ího, ne¾ se vìdomì sna¾it udr¾et si vnitøní jas, radost, harmonii, víru v dobro a úctu vùèi bli¾ním. Toho ale nelze dosáhnout a trvale si udr¾et jinak, ne¾ dùvìrou v Pána. Dùvìrou v jeho ochranu, pomoc a podporu.

A dùle¾ité je to proto, ¾e právì to, co dnes sejeme svým vnitøním nastavením a svým vnitøním rozpolo¾ením, pøesnì to budeme v budoucnu sklízet. Na¹e budoucnost spoèívá v tom, jakými vnitønì i navenek v souèasnosti jsme.

Takový je toti¾ zákon! Zákon zpìtného úèinku! Velmi dobøe ho znají i temné entity, a proto je dnes v¹e pod jejich vlivem nastaveno tak, aby lidé ¾ili ve strachu, v úzkosti, nejistotì, depresi, nebo v nepøátelství a nenávisti vùèi jinak smý¹lejícím. Temné entity dobøe vìdí, ¾e tímto zpùsobem si pro sebe sejeme je¹tì vìt¹í peklo a hrùzu, ze kterých chtìjí profitovat.

Nedejme se k tomu dotlaèit a zmanipulovat! Zamìøme svùj pohled k Pánu a v dùvìøe v nìho udr¾ujme své nitro jasné, radostné, èisté, spravedlivé, èestné a láskyplnì naladìné vùèi v¹em lidem bez rozdílu. Ani vnitønì, ani navenek se nepoddávejme tomu, k èemu nás tlaèí slu¾ebníci temna v lidských tìlech, kteøí nám dnes vládnou a aktivnì odporujme zlu. A» ji¾ v sobì samých, nebo kolem nás v na¹em okolí, proto¾e ¾ijeme v rozhodující dobì boje temnoty se Svìtlem.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
04.11.2021  19:21
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Plnost èasu nastává! Pøedpovìdi konce svìta se naplòují!

Jistì si pamatujete, ¾e rok 2012 byl spojován s koncem svìta. Konec svìta v¹ak nepøi¹el a ti, co ho oèekávali, byli obrácení na posmìch. Podle známého mayského kalendáøe v¹ak rok 2012 nemìl být pøesným oznaèením dne a hodiny soudu, ale pouze urèením období, ve kterém soud nadejde. To znamená, ¾e podle mayského kalendáøe ¾ijeme právì v tomto období.

Sibyla zase hovoøí o tomto èase, jako o dobì ¾elezných ptákù, létajících po obloze, nebo jako o dobì, kdy nebude mo¾né rozeznat mu¾e od ¾eny. Naplnìní tohoto poznávacího znaku soudu nepøedstavují jen dlouhé vlasy, které dnes nosí stejnì mu¾i jako ¾eny, ale pøedev¹ím hnutí gender. Na základì nìj si je dnes mo¾né svobodnì mìnit sexuální identitu bez ohledu na reálné pohlaví. Dnes se lze v souladu s tím oblékat a napøíklad uèitelé v USA musejí také své ¾áky oslovovat v souladu s jejich novou identitou.

Máme zde tedy dva znaky, pøíznaèné pro dobu soudu: mayský kalendáø, který ji situuje do období roku 2012 a Sibylino proroctví. A podívejme se je¹tì na tøetí, nejdùle¾itìj¹í znak, nacházející se v závìru Nového Zákona, v spise Zjevení Janovo, známém hlavnì pod názvem Apokalypsa.

Vìøící, ale také mnozí nevìøící vìdí, ¾e v Apokalypse se nacházejí popisy toho, co se bude dít ve dnech soudních. A tento spis byl lidem dán proto, abychom podle dìjù v nìm popsaných poznali, ¾e èas nastal. A kdy¾ to poznáme, mìli bychom se co nejrychleji vnitønì i navenek zmìnit tak, abychom jsme byli schopni úspì¹nì projít nastávající dobou soudu.

V souvislosti se v¹emi vý¹e uvedenými skuteènostmi se v Apokalypse pí¹e: "Zpùsobuje, ¾e v¹ichni, malí i velcí, bohatí i chudí, svobodní i otroci dali si znak na ruku nebo na èelo, a nikdo nemohl ani kupovat, ani prodávat pokud nemìl znak, toti¾ jméno ¹elmy, nebo èíslo jejího jména."

Pøi tìchto slovech si je tøeba v první øadì uvìdomit, ¾e byly napsány pøed 2000 lety tak, ¾e byly jejich pisateli ukázány obrazy na¹í doby vìdeckého a technického pokroku, které v¹ak dotyèný nedokázal popsat jinak, ne¾ na základì poznání a znalostí své vlastní doby. Proto to zní do urèité míry tajemnì, a proto napøíklad i Sibyla psala o letadlech, o kterých lidé její doby, ani ona sama nemohla mít ¾ádnou pøedstavu, jako o ¾elezných ptácích. Toto je tøeba mít na zøeteli a z tohoto úhlu pohledu se podívejme na zmínìná slova z Apokalypsy, a zkusme jejich smysl popsat terminologií dne¹ní doby. Jejich poselství vzhledem k tomu, co dnes v¹ichni pro¾íváme, zní:

Nikdo nebude moci nic prodávat ani nic kupovat, kdy¾ nebude mít odpovídající potvrzení.

Podle tohoto znaku poznáme, ¾e ¾ijeme v dobì soudu. Poznáme to podle toho, ¾e v¹ude kde se pohneme, se budeme muset prokázat potvrzením ¹elmy. A» u¾ je to v obchodì, v restauraci, v divadle, nebo u lékaøe. Bez potvrzení nebudeme moci normálnì ¾ít a jen s tímto potvrzením nám bude ¹elmou milostivì darovaná urèitá míra svobody.

Nic vám to nepøipomíná? Nedìjí se tyto vìci v dne¹ní dobì?

A pozor! Toto proroctví má i své pokraèování, hovoøící o tom, jak duchovnì dopadnou ti, kteøí pøistoupí na nátlak ¹elmy a dají si její znak na svou ruku:

"Po nich následoval jiný, tøetí andìl a volal mocným hlasem: "Pokud se nìkdo bude klanìt ¹elmì a jejímu obrazu a pøijme její cejch na èelo nebo na svou ruku, i ten bude pít víno Bo¾ího hnìvu, které Bùh nalévá neøedìné do èí¹e jeho hnìvu, a bude muèen ohnìm a sírou pøed svatými andìly a pøed Beránkem. A dým jejich muk bude stoupat na vìky vìkù a nebudou mít oddechu ve dne v noci ti, co se klanìjí ¹elmì a jejímu obrazu, ani ten, kdo by pøijal znak jejího jména."

Pøijetí znaku ¹elmy na ruku a prokazování se potvrzením o absolvování tohoto úkonu pøi kupování, cestování a podobnì, je v Apokalypse oznaèeno jako èin proti duchovní s velmi negativními dùsledky. A èím konkrétnì je proti duchovní vakcinace a s ní spojená nutnost prokazování se o její absolvování v podobì covid pasù?

Skuteèností, vykazujících podezøení ze zloèinu vùèi duchu je více. Vzpomeòme napøíklad etický problém, spoèívající v tom, ¾e nìkteré vakcíny byly vyvinuty z bunìèných linií potracených lidských plodù. Nebo je mo¾né zmínit pøítomnost grafenu ve vakcínách, který má nepøíznivý vliv na lidský mozek, co znamená, ¾e duch èlovìka nemù¾e vyu¾ívat tento nástroj plnohodnotným zpùsobem. Dále je to napøíklad pová¾livé balancování na hranici genetické manipulace lidského organismu. A kromì tìchto a je¹tì dal¹ích nepøíznivých duchovních úèinkù jsou zde i mnohé nepøíznivé úèinky èistì fyzického, zdravotního charakteru, dokonce i s rizikem náhlého úmrtí.

Je nepochopitelné, ¾e církve nevnímají tyto vìci a nezajímají k nim správnì stanovisko, ale naopak, souhlasí s tím, a dokonce nabádají k tomu, aby vìøící pøijímali znak ¹elmy, a na základì nìj mohli bez problémù kupovat, prodávat, cestovat, chodit do restaurací a vést zdánlivì normální ¾ivot.

Praví pastýøi by ale mìli jednat úplnì jinak! Mìli by nabádat k odporu vùèi ¹elmì a její agendì. V¾dy» v Novém zákonì, v Apokalypse mají jasnì napsáno, ¾e správnì koná jen ten, kdo se postaví na odpor vùèi ¹elmì a nepodlehne její nátlaku.

®el, církve neslou¾í duchu, ale ¹elmì a jejím snahám o spoutání ducha. Církví nechrání lidi pøed ¹elmou, ale slou¾í jí a samy jsou pod jejím vlivem. Toto v¹e není ¾ádný antivaxerský hoax, který je tøeba v¹emo¾nì potírat. Toto jsou skuteènosti, vycházející ze slov Bible, které si mù¾e pøeèíst ka¾dý, a které pøesnì odpovídají tomu, co se dnes dìje.

Na základì v¹ech uvedených znakù by lidem mìlo být jasné, ¾e ¾ijeme v dobì soudu, a ka¾dý by se mìl proto pøednostnì zaèít zajímat o to, v èem tento soud spoèívá a jak je jím mo¾né projít bez úhony. Zmínìná znamení plnosti èasu k tomu ka¾dého z nás velmi naléhavì vybízejí. A vybízejí nás k tomu proto, abychom tuto vá¾nou dobu neprospali v obvyklém materialismu a na¹e osobnost nemusela být ztracena a zatracená.

V èem tedy spoèívá podstata souèasného soudu a jakým zpùsobem ho mù¾eme úspì¹nì zvládnout?

Proroky i Je¾í¹em Kristem dávno pøedpovìzený soud, kterému je dnes lidstvo vystaveno, spoèívá v postupném zesilování tlaku Pánova Svìtla. Zvý¹ený tlak Svìtla pøivede v zrychlené míøe ke svým plodùm a ke svým vnìj¹ím projevùm v¹e, co se v nás nachází. A budou to plody dobré, nebo ¹patné. Budou to plody ¹»avnaté, zdravé a chutné, nebo plody zka¾ené, trpké a jedovaté. Ale po¾ívat je bude muset ka¾dý èlovìk sám! A toto, jím samotným vytvoøené ovoce, ho buï je¹tì více povzbudí, podpoøí a povznese, nebo ho je¹tì více otráví a nakonec zahubí.

A proto je v prioritním zájmu ka¾dého èlovìka, aby v dne¹ní dobì zaèal pøísnì dbát na to, co se nachází v jeho nitru, na co myslí a co jím vnitønì hýbe. Pokud je to radostné, èisté, harmonické a prodchnuto úctou ke Stvoøiteli, pøinese mu to povznesení a ¹tìstí, o jakém dosud netu¹il. Pokud je ale jeho nitro, jeho cítìní a my¹lení neradostné, neèisté, neharmonické a bez úcty ke Stvoøiteli, pøinese mu to ne¹tìstí, zoufalství, deziluzi a nakonec zhroucení osobnosti.

Soud tedy spoèívá v tom, ¾e nám pøisoudí ¹tìstí, nebo záhubu prostøednictvím toho, co se nachází v na¹em nitru a co v nìm ¾ivíme.

Je to v¹echno velmi prosté a jednoduché. Ti, kteøí budou vnitønì èistí, radostní a harmoniètí, budou dotykem paprsku Pánova Svìtla v soudu pøivedeni k vrcholu radosti, èistoty a harmonie, co¾ povznese jejich osobnost do nebývalých vý¹ek. Ti v¹ak, kteøí budou vnitønì neèistí, neradostní a neharmoniètí, budou dotykem paprsku Pánova Svìtla v soudu pøivedeni k vrcholu neradosti, disharmonie a neèistoty, co¾ nakonec definitivnì zlomí a rozlo¾í jejich osobnost.

Tìch, kteøí budou mít lásku ke Stvoøiteli a odhodlání ¾ít podle jeho Vùle, pøivede záøení paprsku Pánova Svìtla k vìènému bytí v blízkosti Bo¾í. Tìch v¹ak, kteøí budou mít lásku jen k vìcem materiálním, pøivede záøení paprsku Pánova Svìtla ke koneènému zániku materie. Co v sobì ¾ivíme a co v sobì skrýváme dojde pod tlakem Svìtla ke svému vrcholu, a buï nás to povznese, nebo znièí. A na základì toho také poznáme, zda jsme uznávali hodnoty pravé, nebo nepravé.

Milostiplnost dìní nastávajícího soudu spoèívá v tom, ¾e a» u¾ bylo v na¹í minulosti cokoli a a» u¾ jsme byli jakýkoliv, pokud se v probíhajícím soudu zamìøíme vý¹e uvedeným zpùsobem pouze k dobru, v posílení paprskem Hospodinova Svìtla budeme skrze dobro v nás vysoko povzneseni, aèkoli i v této poslední chvíli. Pokud ale èas milostiplnosti promrháme a zùstaneme vnitønì takoví, jací jsme, v¹echny na¹e chyby, posíleny paprskem Pánova Svìtla v nás dojdou ke svému vrcholu, a to nás znièí.

Buïme si tedy dobøe vìdomými toho, èemu budeme v dne¹ní dobì duchovnì vystaveni. Ukliïme proto své nitro, vyèistìme ho a slavnostnì ho vyzdobme, proto¾e v louèi Svìtla pøichází Pán a pøiná¹í soud, aby v nìm pozvedl v¹e, co je dobré a dohnal k sebeznièení v¹e, co je ¹patné.

***

Hle, sekera je ji¾ pøilo¾ena ke kmenùm stromù! A ka¾dý strom, který nenese dobré ovoce, bude vy»at a spálen v ohni!

***

Hle, pøicházejí andìlé se ¾eleznými srpy, aby sklidili úrodu zemì! Aby p¹enici shromá¾dili v Pánových sýpkách a aby plevel a plevy spálili v ohni.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
02.08.2021  19:39
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Poznejme pravdu o záplavách v Nìmecku a vzpamatujme se!

Oèista zemì od negativních lidských mentálních energií pokraèuje! O propojení tìchto negativních energií se vznikem pøírodních katastrof jsem mluvil u¾ v souvislosti s tornádem na Moravì, co¾ ale mnozí nechtìjí akceptovat. Av¹ak pøi apokalyptických záplavách v Nìmecku je toto propojení je¹tì jasnìj¹í.

Nízké, zvrácené, chorobné a neèisté my¹lení vytváøí negativní mentálnì energetické mraky, tí¾ivì a dusivì zpìtnì doléhající na svìt lidí. A aby byl tento disharmonický stav uveden alespoò èásteènì do harmonie, pøichází na scénu pøírodní inteligence, stojící za spravováním ¾ivlu vìtru a vody, aby rozehnala a spláchla tyto negativní mentální energie a mohlo se opìt normálnì ¾ít a dýchat.

Na Moravì byla k oèistì vyu¾ita síla vìtru a v Nìmecku síla vody. Voda v podobì de¹tì v jemnìj¹í úrovni smyla mentální ¹pínu a následnì v podobì záplav spláchla ve¹kerý mentální kal tak, jako kdy¾ se splachuje odpad do stoky.

My v¹ichni jsme vinni za obrovské ¹kody, které to lidem v Nìmecku zpùsobilo, proto¾e jsme tuto negativitu vnitønì dlouhodobì ¾ivili a produkovali. A proto¾e také my¹lenky jsou energie a podle základního fyzikálního zákona se ¾ádná energie neztrácí, ani tato energie se neztratila, ale stále rostla, houstla a dusila svìt, a¾ nakonec musela být inteligencí pøírody zlikvidována za pomoci ¾ivlu vody. No a tento text vznikl právì proto, aby se podobná ne¹tìstí nemusela více opakovat.

Odcházející premiérka Angela Merkelová øekla o povodních v Nìmecku, ¾e jde o dùsledek klimatických zmìn. Tato její slova v¹ak jasnì ukazují na v úvodu zmiòované, úzké propojení lidské my¹lenkové negativity s klimatickými zmìnami, a následnì s pøírodními katastrofami.

Negativní klimatické zmìny jsou dùsledkem ¾ivotního stylu, ¾ivotní filozofie a hodnotové orientace obyvatelstva. Jsou dùsledkem materialistického svìtonázoru, zamìøeného pouze na hmotné sna¾ení. Hmotné u¾ívání je vnímáno jako hlavní smysl na¹eho ¾ivota. Èlovìk pracuje proto, aby vydìlával peníze a za vydìlané peníze si pak mohl odpovídajícím zpùsobem u¾ívat. A pokud budeme mít dost penìz, mù¾eme s jejich pomocí pøe¾ít ráj u¾ zde na zemi. ®ádného Stvoøitele, nebo duchovno k tomu netøeba.

Klimatické zmìny jsou dùsledkem nesprávného lidského my¹lení! Jsou dùsledkem jeho materialismu, konzumu, sobectví, bezbo¾nosti, nemorálnosti, chamtivosti a bezbøehého drancování pøírody. Jsou dùsledkem jeho fixace pouze na chladnou rozumovou racionalitu.

A pøesto¾e je v Nìmecku a v¹ude jinde na západì navenek v¹e èisté a uspoøádané, vnitønì je to postaveno na nemocných, zkøivených, fale¹ných a nesprávných základech. Vnitøní my¹lenkový a hodnotový svìt lidí stojí na nesprávných základech, proto¾e v nìm není nièeho vy¹¹ího, vzne¹enìj¹ího a u¹lechtilej¹ího, co by materii pøesahovalo. Není v nìm touhy po vý¹inách ducha a potøebì blízkosti Stvoøitele.

Negativní, materialistické a konzumní vnitøní naladìní souèasného lidstva zpùsobuje negativní zmìnu klimatu, a zároveò formuje negativní mraky mentální energie, které zpìtnì je¹tì více dusí my¹lenkový svìt lidí a zabraòují proudìní svì¾ej¹ích a èist¹ích energií.

Ve¹kerá tato mentální ¹pína je jasnì vnímána inteligencí, spravující svìt pøírody, která zaji¹»uje harmonické fungování svìta. A v momentì, kdy mentální ¹pína dosáhne svého kulminaèní bodu, zaène pøírodní inteligence automaticky pracovat na jejím odstranìní, aby ¹patné energie lidstvo nadobro neudusily.

Jak v¹ichni víme, voda má oèistný charakter. Voda myje a oèi¹»uje. Nejen v úrovni nejhrub¹í hmoty, ale také v úrovni hmoty jemnìj¹í.

A tak se dìlo také v tomto pøípadì. Inteligence pøírody, spravující vodní ¾ivel, kterou staøí Øímané nazvali Neptunem, dala svým trojzubcem povel k prudkému oèistnému de¹ti, a dé¹» zaèal smývat ve¹kerou lidskou mentální ¹pínu. O tom, ¾e jí bylo obrovské mno¾ství svìdèí fakt, ¾e v Nìmecku spadlo na metr ètvereèní za ètyøiadvacet hodin a¾ 120 litrù vody. Je to nìco výjimeèného, k èemu¾ dochází jednou zhruba za sto let. Jedna ze star¹ích obyvatelek povodnìmi posti¾ené oblasti v Nìmecku øekla, ¾e míra devastace je vìt¹í, ne¾ po druhé svìtové válce. Øekla, ¾e mnozí lidé pøi¹li úplnì o v¹e, co po celý ¾ivot nabyli. Voda vzala v¹echno, proto¾e míra zkázy bývá v¾dy pøímo úmìrná míøe negativity, kterou lidé vnitønì vytvoøili a zformovali.

Voda v¹ak vzala v¹e také na mentální úrovni! Vzala se sebou také bezbo¾nost, také materialistickou konzumní nenasytnost a ukázala fale¹ným zpùsobem myslícímu lidstvu, ¾e existuje vy¹¹í Moc, která má zcela jiný názor na to, jak je tøeba správnì ¾ít a jaké jsou správné hodnoty. Ukázala jim nutnost pokory a úcty pøed vy¹¹í Mocí, ukázala jim, ¾e v¹echno co je lidmi postaveno na nesprávných základech mù¾e být ¹mahem ruky znièeno, a ¾e pak bude tøeba zaèít budovat znovu, na novém základì a na nových, duchovnìj¹ích hodnotách.

O tom, ¾e je to tak a ¾e voda nevzala se sebou jen nejhrub¹í materii, ale také to vnitønì my¹lenkovì nesprávné svìdèí fakt, ¾e pøi podobných pøírodních ne¹tìstích se najednou jakoby ze zapomnìní odkudsi vynoøí otázka existence Stvoøitele a jeho spravedlnosti. Vynoøí se otázka hledání skuteèného smyslu lidského ¾ivota. Dé¹» smyl a voda odplavila to dosavadní nesprávné a zkøivené, vyèistila prostor a dala mo¾nost k budování toho lep¹ího, u¹lechtilej¹ího, duchovnìj¹ího a správnìj¹ího.

Pøi pohledu na drsnou realitu povodnìmi zpusto¹eného Nìmecka se ve mnì vynoøila drsná slova Bible, která øíkají: "Pokud budete plnit Vùli Nejvy¹¹ího a pùjdete jeho cestami, jeho po¾ehnání se bude vzná¹et nad vámi a va¹e zem rozkvete. Pokud ale budete ignorovat Vùli Nejvy¹¹ího a pùjdete svými vlastními cestami, dopadne na vás jeho trest a va¹e zem bude zpusto¹ena tak, ¾e z toho budou zdì¹eni i va¹i nejvìt¹í nepøátelé."

Ani nejvìt¹í nepøátelé Nìmecka na sklonku jeho neslavné tøetí øí¹e neznièili souèasnou oblast povodní tak, jak to udìlala z Vùle Pánì pøírodní inteligence, spravující ¾ivel vody! Tato pøírodní inteligence, Øímany nazvána Neptun, která kdysi umo¾nila projít Moj¾í¹ovi Rudým moøem suchou nohou, tato inteligence v souèasnosti oèi¹»uje celou Evropu od v¹eho lidsky mentálnì negativního a fale¹ného, co se zde nahromadilo. V¹e je spláchnuto v oèistné lázni a dìje se tak nejen v Nìmecku, ale také v Belgii, Francii, Rakousku, a ne tak intenzivním zpùsobem i v Èesku a na Slovensku.

Ná¹ svìt je oèi¹»ován, aby mohl mentálnì zaèít budovat na novém základì! Na základì priority hodnot ducha! Na základì úcty a báznì pøed Stvoøitelem, projevující se ani ne tak chozením do kostela, jako hlavnì respektováním jeho Vùle. Ná¹ svìt je oèi¹»ován ¾ivly pøírody, aby dostal ¹anci budovat na novém základì rozvíjení ctností, jakými jsou láska a úcta k bli¾nímu, spravedlnost, èestnost, u¹lechtilost, dobro, skromnost, pokora a tak dále. Toto je základ, který odolá v¹em bouøím! Ba co víc, toto je zdravý základ, který zpùsobí, ¾e ¾ádné apokalyptické bouøe u¾ nepøijdou, proto¾e nebude co oèi¹»ovat.

Zkusme se toti¾ èistì hypoteticky zamyslet nad tím, co by to zpùsobilo, kdyby lidé mysleli jinak, ne¾ myslí dnes. Kdyby netvoøili mentálnì energetické shluky negativní energie, ale naopak, svým zpùsobem my¹lení by vytváøeli svìtlá oblaka pozitivní energie, která by zpìtnì pozitivním zpùsobem ovlivòovala mentální stav populace. Pak by to s de¹tìm vypadalo úplnì jinak, proto¾e by pøicházel rovnomìrnì, v pravý èas a byl by klidný. Pøiná¹el by pouze po¾ehnání pøírodì i lidem, proto¾e lidský vnitøní ¾ivot by byl po¾ehnán. Proto¾e naplno rozvinuté vnitøní dobro nemù¾e plodit a pøiná¹et nic jiného, ne¾ dobro. Tím by se naplnila slova Písma, slibující po¾ehnání v¹em lidem èisté, dobré, spravedlivé a laskavé mysli.

Nìmecká vláda na základì apokalyptického rozsahu povodní prohlásila, ¾e udìlá v¹e proto, aby se nic podobného u¾ víc neopakovalo. Naplnìní tohoto prohlá¹ení je v moci lidí, ale vùbec ne tak, jak si to na¹i souèasníci ve své materialistické slepotì a omezenosti pøedstavují. ®ádné miliardy, vlo¾ené do protipovodòových opatøení to nedoká¾ou, proto¾e pøíroda bude v¾dy silnìj¹í.

Doká¾e to jen zmìna zpùsobu my¹lení! Doká¾e to jen snaha o èistý, spravedlivý a bohulibý vnitøní ¾ivot, produkující pozitivní mentální energie. Jedinì v nìm je po¾ehnání a bezpeèí, zatímco v tom souèasném nesprávném, zlém, ateistickém, konzumním a materialistickém zpùsobu my¹lení je zkáza. Je v nìm zkáza, která se døíve nebo pozdìji se stoprocentní jistotou promìní v nìjakou formu materiální zkázy, která na nás dopadne, proto¾e v Pánovì stvoøení stojíme a myslíme nesprávnì.

A je¹tì pozor! Jistì jste si v¹imli, ¾e pøed bouøí v¾dy zpravidla spadne nìkolik kapek. Je to nìco jako výstraha. Pak je chvíli ticho, nic se nedìje, ale nakonec se naplno rozpoutá bouøe.

I tornádo na Moravì, i obrovské povodnì v Nìmecku, i povodnì v Belgii, nebo v Rakousku jsou jen prvními kapkami de¹tì, pøed obrovskou oèistnou apokalyptickou bouøí ¾ivlù, která je na spadnutí. Která má pøinést oèi¹tìní zemì od v¹ech lidských negativních mentálních energií, ale také od v¹ech lidských jedincù, kteøí je produkují a ¾iví.

A a¾ tato bouøe projde, bude zem èistá, nová a svì¾í. Bude panenskou pùdou pro zaèátek nového, po¾ehnaného budování duchovního èlovìka prostøednictvím jeho èistých, pozitivních a bohumilých my¹lenek a citù, tvoøících pozitivní a èisté mentální energie, zpìtnì podporující v lidstvu jen to dobré.

Do doby nového a lep¹ího lidstva se v¹ak po velké oèistì ¾ivlù dostanou pouze lidé, kteøí se o tyto hodnoty usilují u¾ dnes! Pro ostatní zùstane brána zavøená, proto¾e u¾ ¾ádný jiný zpùsob vnitøního my¹lenkového tvoøení nebude mít na zemi více místa.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
03.06.2021  19:43
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Úloha médií v dobì pandemie a jiné záva¾né skuteènosti

Jaká je pravá role souèasných médií? Sna¾í se obyvatelstvu zprostøedkovat skuteènou pravdu, nebo nìco úplnì jiného? A pokud jim nejde o objektivní pravdu, o co jim jde?

Oficiální média v dne¹ním svìtì plní v první øadì objednávku mocných. Objednávku ze strany nejbohat¹ích a nejmocnìj¹ích, kteøí je vlastní, nebo mají na jejich fungování nìjaký jiný zásadní vliv. A mocní si nepøejí, aby byly ¹iroké masy obyvatelstva objektivnì informovány. Mocní si pøejí, aby bylo obyvatelstvo informováno zpùsobem, jaký právì jim vyhovuje. Pøejí si, aby si lidé vytváøeli o ¾ivotì, o svìtì a o dìní v nìm pøesnì takové pøedstavy, jaké vyhovují elitì nejmocnìj¹ích.

Oficiální média nám tedy vùbec nezprostøedkovávají pravdu, ale to, co máme vnímat jako pravdu. Pøedstavují nám obraz svìta takovým zpùsobem, jakým se na nìj máme dívat. Proto ¾ije vìt¹ina obyvatelstva, které pøijímá informace z oficiálních médií jako realitu, mimo reality. ®ije v umìle vytvoøené projekci reality, zformované médii podle objednávky mocných. ®ije v úèelovì a cílenì zkreslené pravdì, která se nejednou diametrálnì odli¹uje od pravdy skuteèné. A to a¾ tak diametrálnì, ¾e lidé tomu podléhající jsou schopni vnímat èerné jako bílé a bílé jako èerné.

A právì toto je hlavním úèelem oficiálních médií. Je jím cílené vytváøení matrixu, ve kterém masy obyvatelstva svìtonázorovì ¾ijí, pøièem¾ pravým úèelem takto umìle mediálnì vytvoøené pravdy je maskovat a skrývat pravdu skuteènou. Pravdu o skuteèném fungování svìta a dìní v nìm, vzdáleném od v¹ech krásných a u¹lechtilých ideálù, prezentovaných médii navenek.

To, co se dìje ve svìtì ve skuteènosti za mediálním krytím, vykazuje znaky absolutní bezohlednosti, bezcharakterností a touhy po penìzích a moci za jakoukoliv cenu. Pravda na¹eho svìta je úplnì jiná, ne¾ pravda, mediálnì nabízena obyvatelstvu. A masy, které o tìchto vìcech takovýmto zpùsobem vùbec nepøemý¹lejí, klidnì ¾ijí v mediálnì vytváøeném matrixu, a proto ¾ádným záva¾ným zpùsobem nevyru¹ují nejmocnìj¹ích, kteøí si ¾ijí ve své vlastní realitì.

Existují tedy dvì reality. Jedna vytváøena médii pro obyvatelstvo a druhá, v ní¾ ¾ije elita nejmocnìj¹ích podle svých vlastních pøedstav a pravidel. Filozofie fungování tohoto systému ze strany mocných je prostá: "Nechte nás v klidu a neotravujte! Dali jsme vám vá¹ vyhrazený mediální mentální prostor a nìm se mù¾ete v rámci námi nastavených pravidel názorovì plnì realizovat. To je vá¹ svìt, vá¹ ¾ivot a va¹e realita. My jsme v¹ak nìco úplné jiného! My jsme jiná kategorie! My jsme jiná liga! Do na¹ich karát proto nemáte právo vidìt. My máme své vlastní hodnoty, svùj vlastní ¾ivot a své vlastní priority, do kterých vás nic."

Øíká se, ¾e vìdìní, nebo znalost pøedstavují moc. To ale znamená, ¾e nevìdìní, nebo neznalost pøedstavují bezmoc. A právì proto jsou témìø v¹echny mentální pochody nej¹ir¹ích mas obyvatelstva elitou cílenì odklonìny do iluzorní reality, vzdálené od skuteènosti. Skuteèná realita je toti¾ spojena s mocí nad svìtem, a je proto vyhrazena pouze pro nejmocnìj¹ích, zatímco na objednávku mocných mediálnì vytváøená virtuální realita je píseèkem na hraní, vyhrazeným pro masy. Je to jen slepá ulièka, v ní¾ se masy mentálnì realizují, bez jakéhokoliv dosahu na skuteènou realitu a skuteènou moc. Dùvìra ve vìt¹inová média a nekritické konzumování v¹eho, co pøiná¹ejí, køiví èlovìku realitu, a on ¾ije a uva¾uje pouze v rámci toho, co si pøejí mocní. Toto je absolutním poní¾ením lidí a jejich výsmìchem ze strany mocných. Je to výsmìchem ze strany tìch, kteøí mají obrovské mno¾ství neèestnì nabytých penìz, a proto si dovolují pohrávat se podle své libosti a podle svých zámìrù s vnímáním a chápáním reality ¹irokých mas obyvatelstva. A nejsmutnìj¹í je, ¾e lidé se nechají takto poni¾ovat a ¹lapat po vlastní dùstojnosti po celý ¾ivot, ani¾ by nìco tu¹ili a ani¾ by to pøehlédli.

V jedné z rozhlasových poøadù øekl ministr ¾ivotního prostøedí Ján Budaj, ¾e na Slovensku se mnoho lidí nechce dát oèkovat, proto¾e vìøí rùzným povìrám. Vìøí napøíklad, ¾e prostøednictvím oèkování jsme èipovaní a jiné podobné nesmysly.

Co v¹ak ve skuteènosti øekl Ján Budaj touto vìtou?

Øekl v podstatì to, ¾e ji¾ existuje znaèné mno¾ství lidí, kteøí nevìøí oficiálním médiím a jejich oficiální propagandì. Jako poslu¹ného poskoka nejmocnìj¹ích ho trápí, ¾e dùvìra v tato média klesá a obyvatelstvo si postupnì zaèíná uvìdomovat, ¾e skuteèná pravda mù¾e být úplnì jiná ne¾ ta, o které nás dennodennì pøesvìdèují média.

Pokud v¹ak ji¾ lidé zaèínají nabývat takovou míru kritického my¹lení a zaèínají se postupnì vymaòovat z mentálního vlivu oficiálních médií, plnicích objednávku mocných, mìli by si své nabyté kritické my¹lení a vnitøní zva¾ování zachovat a neupadnout do druhého extrému. Do extrému fantastických konspiraèních teorií, mnohdy také zcela odtr¾ených od reality.

A kdy¾ jsme ji¾ opustili oficiální mediální prostor a dostali jsme se k umírnìné alternativì, zkusme se podívat v maximální struènosti na to, co se tak asi mù¾e skrývat za souèasnou pandemií.

Existují názory, ¾e koronavirus je umìlého pùvodu. ®e byl umìle vyroben a zámìrnì vypu¹tìn do svìta. Tvrdí to napøíklad molekulární biolo¾ka Soòa Peková, nebo japonský profesor lékaøské fyziologie, imunolog a nositel Nobelovy ceny Dr. Tasuku Hondzo.

Zásadní otázka zní proè? Proè byl koronavirus umìle vyroben a potom vypu¹tìn do svìta?

Odpovìï na tuto otázku ve struèné a drsné pøímoèarosti mù¾e být následující: proto, ¾e páni svìta, nebo ti, kteøí se za nì pova¾ují zjistili, ¾e potøebují na zemi více místa. A proto by bylo dobré trochu pøeøedit obyvatelstvo. To mù¾e být z jejich hlediska prvním bonusem pandemie.

Druhým bonusem je skuteènost, ¾e na pozadí svìtové pandemie lze plebs pøi¹krtit a pøitáhnout mu uzdu ve v¹ech oblastech ¾ivota, aby se dostal pod mnohem vìt¹í kontrolu, ne¾ pøedtím. A politiètí jidá¹i a sluhové mocných budou lidem porouèet, naøizovat a zakazovat, by» protiústavnì, a lidé budou poslouchat a otrocky plnit v¹echny, i ty nejnesmyslnìj¹í a nejabsurdnìj¹í pøíkazy.

No a tøetím bonusem je skuteènost, ¾e se na tom v¹em dá zároveò také skvìle vydìlat. Jde toti¾ o obrovského miliardy, které jsou v¹echny státy svìta nuceny vynakládat na nákup testù a vakcín. Záøivým pøíkladem v tomto smìru je Slovensko, které pouze rámci svého celoplo¹ného testování minulo pùl miliardy Eur, a i tak patøilo mezi nejhor¹ích na svìtì. Jde o velmi výhodný obchod, jako pro výrobce, tak i pro nákupèí a distributory. Viz trnavská firma Matovièova kamaráda, která se na tom dobøe nabalila. A stejný, velmi dobrý byznys vládne také na trhu z vakcínami, proto¾e jejich nedostatek je¹tì znásobuje jejich cenu na èerném trhu.

Taková je souèasná realita v kostce a zùstává pouze na lidech samotných, zda budou vìøit pravdì, prezentované oficiálními médii a podle ní se øídit, nebo se budou sna¾it hledat a najít pravdu mnohem objektivnìj¹í.

Av¹ak tento ne¹»astný princip manipulace s pravdou zasahuje je¹tì mnohem dál. Zhoubnì zasahuje napøíklad také do vìcí duchovních. Také v této oblasti jde toti¾ mnoha lidem o moc. O èistì pozemskou moc a vliv nad jinými. A proto¾e duchovní poznání, duchovní vìdìní a Pravda pøestavují moc, není ¾ádoucí, aby tato moc byla dána do rukou ¹irokých mas obyvatelstva.

Moc si tedy pøisvojila duchovní elita a obyèejní lidé jsou prostøednictvím nedostateèné duchovní znalosti odsouzeni k bezmoci. Jsou odsouzeni k osudu toho, kdo nezná Pravdu, a proto nemù¾e správnì kráèet vlastním ¾ivotem a smìøovat ke Svìtlu. ®ije toti¾ v mylném domnìní, které se mu nikdo nesna¾í vyvrátit, ¾e kdy¾ slou¾í církve, její pravdì a její naøízením, ¾e tím zároveò slou¾í Stvoøiteli, Bo¾í Pravdì a jejím zákonùm.

Stvoøiteli je v¹ak mo¾né správnì slou¾it jedinì tím, ¾e známe jeho Vùli a tuto Vùli se sna¾íme v ¾ivotì realizovat. Pokud ji ale neznáme, proto¾e je zámìrnì, nebo v lep¹ím pøípadì neúmyslnì zakalená, i to na¹e nejvìt¹í úsilí bude odvedeno do slepé ulièky. Pak èlovìk nesmìøuje ke Svìtlu, ale ¾ivoøí v nevìdomosti.

Podobným zpùsobem se chovala duchovní elita ji¾ za dob Je¾í¹e Krista, co¾ jim on vytkl slovy, ¾e do království nebeského sami nevstupují a je¹tì v tom také jiným brání. Sami nevstupují, proto¾e namísto pomoci bli¾ním na jejich cestì ke Svìtlu si vybrali cestu pozemského vlivu a moci. A jiným brání proto, aby se nevymanili z jejich vlivu, aby se duchovnì neosamostatnili a prov¾dy zùstali pouze poslu¹nými, nevìdomými a bezmocnými oveèkami, odkázanými na drobky pravdy z jejich rukou.

V koneèném dùsledku, právì v tomto spoèíval hlavní dùvod, proè tehdej¹í duchovní elity usilovali o Je¾í¹ovu smrt. Jednodu¹e se bály, ¾e pøijdou o svou moc a vliv nad lidmi, o kterou je pøipravovala silná pøita¾livost Je¾í¹ova uèení, smìøujícího k Stvoøiteli a k duchovní samostatnosti. A ¾el, jak z historie víme, tomuto poku¹ení moci, postavené na bezmoci mas se nevyhnula ani køes»anská církevní vrchnost.

Znamená to tedy, ¾e i v této oblasti existují dvì pravdy. Pravda církví a Pravda Bo¾í. A zùstává na ka¾dém jednotlivém èlovìku, které z nich uvìøí a kterou z nich se bude sna¾it hledat. Jedna je v¹ak cestou do slepé ulièky, zatímco ta druhá je cestou ke Svìtlu. Jedna je cestou pohodlného a bezmy¹lenkovitého pøijímání názorù duchovních autorit a druhá je cestou samostatného duchovního hledání, zkoumání a zva¾ování.

Ne nadarmo nám toti¾ bylo øeèeno, ¾e Pravda nás vysvobodí. Znamená to tedy, ¾e jedinì Pravda je schopna dát èlovìku svobodu a svobodný rozlet. A to nejen v oblasti duchovní, ale ve v¹ech oblastech ¾ivota.

Úèelovì pokøivená pravda, nebo nepravda jsou naopak cestou k nesvobodì a otroctví. A proto je køivení pravdy ve v¹ech oblastech ¾ivota tak hojnì vyu¾íváno tìmi, kteøí nás chtìjí dr¾et v nesvobodì, v podruèí a v novodobé podobì otroctví.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
26.01.2021  16:10
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Vakcína! Moje osobní legitimní pochybnosti

Z veøejnoprávního rozhlasu jsem se dozvìdìl pro mì osobnì dost znepokojivou informaci, ¾e prùmìrný èas vývoje vakcíny je dvanáct let. A v¹echny vakcíny, kterými má být oèkováno témìø celé lidstvo byly vyvinuty za rok. Média v¹ak hovoøí o jejich absolutní bezpeènosti a na dùkaz toho se dávají mnozí politici demonstrativnì oèkovat pøed kamerami.

V protikladu se v¹emi tvrzeními médií v¹ak prostá lidová moudrost naopak øíká, ¾e práce kvapná je málo platná.

Kdo má tedy pravdu? Úsloví na¹ich pøedkù, nebo souèasní vìdci a politici, prosazující vakcinaci i pøes její enormnì urychlený vývoj?

Vezmìme si tøeba pøíklad zamìstnaného èlovìka, který musí za dvanáct pracovních dní vykonat urèitý objem práce. A pøedstavme si, ¾e by tuto práci mìl udìlat za jediný den. Je to mo¾né? A pokud ano, pak v jaké kvalitì? A ¾el, podle mì to bude velmi podobné také s vývojem vakcíny a z jeho urychlením z dvanácti let na jeden.

A jeliko¾ jde o vìci dost znepokojující, zaèal jsem v tomto smìru tro¹ku intenzivnìji pátrat a narazil jsem na následující skuteènosti. Vakcíny proti pandemii byly vyvíjeny v obrovských superpoèítaèích, v nich¾ byly simulovány mo¾né reakce lidského organismu na tuto látku, a zároveò v¹echny mo¾né vedlej¹í úèinky. Dìlá se to tak v¾dy, av¹ak dvanáct let se pak preparát testuje na dobrovolnících, aby se v reálu zjistilo a eliminovalo co nejvíce ne¾ádoucích úèinkù. Aby se vychytaly vedlej¹í úèinky krátkodobé, ale také dlouhodobé, proto¾e nový preparát vám sice mù¾e krátkodobì pomoci, ale pokud o pìt nebo deset let budete mít velmi záva¾né zdravotní dùsledky, nebude to pro vás asi velká výhra.

Dlouhodobá i krátkodobá fáze zkoumání ne¾ádoucích vedlej¹ích úèinkù v¹ak pøi vývoji souèasných vakcín úplnì odpadla. Testy, které byly provedeny na dobrovolnících jsou z hlediska potøebného dlouhodobého testování zcela bezvýznamné. Souèasné vakcíny proti koronaviru tedy stojí jen na poèítaèové simulaci, pøièem¾ jejich proklamovaná bezpeènost se opírá jen o v reálu nepotvrzený pøedpoklad. Vakcína proto podobá pou»ovému pøekvapení, takzvané koèce v pytli, z nìho¾ nevíte co se nakonec bìhem dal¹ích let vyklube. Mù¾e se tak stát, ¾e vám sice vakcína v jedné vìci pomù¾e, ale v dal¹ích pìti vám u¹kodí. V koneèném dùsledku v¹ak zùstává na zvá¾ení ka¾dého z nás, zda bude dùvìøovat vìdcùm a jejich heroickému úsilí, ve kterém stihli za jeden rok to, co normálnì trvá dvanáct let, nebo zda bude naopak dùvìøovat ovìøené moudrosti na¹ich pøedkù, která tvrdí, ¾e práce kvapná je málo platná.

Celá vìc je v¹ak pová¾livá o to víc, ¾e nejde o vakcínu z øady standardních vakcín, jaké byly dosud, ale o zcela nový typ vakcíny takzvané tøetí generace. Jde tedy o nìco, co tu je¹tì dosud v boji proti virùm nebylo pou¾ito. To znamená, ¾e v takovém pøípadì by logicky mìla být doba testování vakcíny pøed jejím reálným pou¾itím je¹tì mnohem del¹í, ne¾ standardních dvanáct let.

A pøi podrobnìj¹ím zkoumání dané problematiky se objevily také jiné znepokojující skuteènosti. A sice, podrobné analýzy zábìrù propagaèního oèkování zdravotníkù, politikù a rùzných významných osobností.

Dùkladná analýza nìkterých tìchto zábìrù toti¾ dokázala, ¾e to nebylo opravdu! ®e to bylo jen jako¾e! ®e byly pou¾ity rùzné finty, jako jsou jehly, zasouvající se pøi tlaku do svalu dovnitø, ale vypadá to, jakoby pronikaly do tìla. Nebo byly pou¾ity takzvané divadelní èi filmové injekce, pøi kterých to také vypadá velmi vìrohodnì, ale ve skuteènosti je to jen jako¾e. Ve skuteènosti je to podvod!

Závìr je následující: pokud politici mluví o potøebì oèkování co nejvìt¹ího poètu obyvatel, je to jedna vìc, ale pokud to mají podstoupit oni sami, je to druhá vìc. Jde o pøístup, vyjádøený na¹imi pøedky rèením: Z cizího krev neteèe! Z toho v¹eho vyplývá, ¾e kdo má informace, ten se do oèkování pøíli¹ nehrne.

A proto ¾el, ve vztahu ke v¹em tìmto skuteènostem vyznívají mnohé, navenek pìknì znìjící fráze o pomoci tìm nejzranitelnìj¹ím, tøeba starým lidem v rùzných sociálních zaøízeních, jako urèité pokrytectví. Právì pro jejich zranitelnost a jejich snadnou ovlivnitelnost jim toti¾ v¹em bude plo¹nì aplikována vakcína, ani¾ by se jich nìkdo na nìco ptal.

Souèasný volný pøístup k informacím nám tedy umo¾òuje dostat se také k informacím, odhalujícím druhou, odvrácenou tváø vakcinace. A je na ka¾dém z nás, zda je bude zkoumat, nebo ne. Èlovìk mù¾e tyto vìci ignorovat, mù¾e se z nich vysmát a mohou mu být lhostejné. Ka¾dý z nás se v¹ak sám za sebe a ve vztahu k sobì samému bude nucen rozhodnout, jak se on osobnì k vakcinaci postaví. Zda se dá oèkovat, nebo se nedá oèkovat! Ka¾dý z nás pùjde v tomto smìru sám se svou vlastní kù¾í na trh, a pak jedinì on sám ponese v¹echny dùsledky svého vlastního rozhodnutí.

Úplnì na závìr chci proto popøát nám v¹em, abychom se rozhodli správnì. Abychom zvá¾ili v¹e pro a proti, a to i na základì jiného druhu informací ne¾ jsou ty, které ka¾dodennì posloucháme z médií. Nebo» zdraví má ka¾dý jen jedno!

v spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
 
Datum:
05.11.2020  19:44
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Koronavirus jako trest Pánì se v¹emi dùsledky!

Tento èlánek by nevznikl, kdybych náhodou nezachytil názor na souèasnou koronavirovou krizi, který se zaèíná stále více roz¹iøovat mezi obyèejnými lidmi. A prostí lidé øíkají, ¾e je to trest Bo¾í. ®e nás to Bùh trestá.

A paradoxnì, jejich konstatování je ve své jednoduchosti mnohem blí¾e k pravdì, jako v¹echna fundovaná hodnocení politikù, zdravotníkù a ostatních kompetentních, vyjadøujících se k souèasné krizi. V tomto konstatování se toti¾ skrývá jádro celého problému!

®el, pro moderní lidi je v¹ak obecnì pøíznaèné, ¾e ve vztahu k jakémukoliv problému se budou radìji zabývat tisíci podru¾nými vìcmi, jen ne jeho podstatou. Jen ne tím, co je nejzásadnìj¹í, nejvíce rozhodující a prvoøadé.

Takto je tomu samozøejmì také v pøípadì koronavirové krize, její¾ stále intenzivnìj¹í dopad na ná¹ ka¾dodenní ¾ivot je skuteènì trestem Bo¾ím. A my v¹ichni bychom si mìli v první øadì polo¾it otázku, za co nás to vlastnì Pán tak trestá?

Odpovìï je jednoduchá: za to, ¾e dìláme nìco ¹patnì, proto¾e pokud bychom jednali dobøe a správnì, nebylo by ¾ádného dùvodu trestat nás.

A co tedy dìláme ¹patnì? Co nedìláme tak, jak Stvoøitel chce? V èem se tak velmi pøíèíme Jeho Vùli, ¾e na nás dopustil takové sou¾ení, jeho¾ koneèné øe¹ení a definitivnì vyøe¹ení je v nedohlednu? Toto jsou zásadní otázky! Tyto otázky si je tøeba klást v souvislosti s koranvírovou krizí! Tímto smìrem bychom mìli uva¾ovat a hledat! Kdyby jsme tak udìlali, odpovìdi bychom urèitì na¹li.

Ale ¾el, tímto smìrem se my¹lení lidí neubírá, proto¾e na¹i souèasníci mají na to svùj vlastní názor. Mají svá vlastní øe¹ení. Øe¹ení, která sice mají z materiálního hlediska své opodstatnìní, ale zùstanou v¾dy jen nìèím dílèím a druhoøadým, proto¾e jim chybí ambice dopracovat se ke skuteèné podstatì celého problému. A ta je duchovní! Nám v¹ak chybí ambice problém øe¹it a vyøe¹it komplexnì, v jeho duchovnì materiálním propojení.

V kostelích se zaèínají objevovat oznámení o slavení m¹í za odvrácení pandemie. Je to krok správným smìrem, ale je tøeba si upøímnì øíci, ¾e m¹e a modlitby ji¾ nestaèí. V¾dy» pøece i pøed koronavirovou krizí chodili lidé do kostela a modlili se, a pøesto k ní do¹lo.

Modlit se je správné, ale u¾ je tøeba úplnì jiného druhu modliteb! U¾ je tøeba modliteb èinu! U¾ je tøeba, aby se to, co jsme se dosud modlili, v nás samotných uskuteènilo v èinu. U¾ je tøeba èin a jednání! U¾ je tøeba viditelnou zmìnu ¾ivota! U¾ je tøeba zmìnu hodnotového systému!

Nebo» ¾el to, co bylo dosud, byly víceménì jen prázdná slova! To v¹ak, co se nyní od nás oèekává, je reálné jednání. Je reálné jednání v souladu s Vùlí Nejvy¹¹ího! A ta nám byla zprostøedkována v Desateru pøikázání a v Je¾í¹ovì uèení o lásce ke Stvoøiteli a k bli¾nímu.

To, ¾e nás Pán trestá, je svìdectvím nedostateènosti na¹ich modliteb, které zùstaly pouze v rovinì slov a dosud se nepromìnily v èin. Dosud se nestaly jednáním. Vùlí Pánì dosud neodpovídá ani ná¹ ¾ivot, ani na¹e hierarchie hodnot, ani ná¹ zpùsob my¹lení.

Nebo» jen èin se poèítá! A proto¾e èinu není, dopadá na nás trest Bo¾í! Stvoøitel nás trestá, aby ukázal, jaký køehký je ná¹ svìt a jak rychle v nìm mù¾e v¹echno zkolabovat, pokud se u¾ koneènì nepohneme správným smìrem.

Nejvy¹¹í nám ukazuje, ¾e tady je, ¾e zde v¾dy byl a v¾dy bude, aèkoli ná¹ takzvaný moderní svìt u¾ v nìj nevìøí. A proto dává tomuto modernímu svìtu pocítit, jaký je malièký. Otøásá nim aby pochopil, ¾e musí zaèít fungovat na novém základì.

Nebo» èas dozrál a my se u¾ koneènì máme stát pravými lidmi! Lidmi spravedlivými, èistými, dobrými, èestnými a u¹lechtilými. Lidmi, majícími v úctì bli¾ních i Stvoøitele v¹eho. Lidmi, pro které jsou hodnoty dobra a ducha na prvním místì a v¹e ostatní je a¾ na druhém místì.

Pokud toto nepøivedeme v èin, bude konat Stvoøitel a v¹emi na¹imi dosavadními jistotami otøese tak zásadním zpùsobem, ¾e v nastávající nejistotì budou lidé donuceni hledat jedinou pravou jistotu, spoèívající v respektování Vùle Stvoøitele. Spoèívající v poznání Jeho Vùle a v respektování Jeho Vùle! V respektování jeho Vùle nejen prostøednictvím slov modliteb, jak tomu bylo doposud, ale zejména prostøednictvím svého reálného ¾ivota. Prostøednictvím zpùsobu svého my¹lení a prostøednictvím svého hodnotového systému.

Toto je od nás oèekáváno a toto je jediná pravá modlitba za odvrácení svìtové pandemie! Toto je podstata celého problému! V¹e ostatní, co se dìlá je sice nutné, ale vzhledem k tomu, co máme ve skuteènosti sami v sobì a se sebou z duchovního hlediska udìlat, je jen podru¾né. V¹emi vnìj¹ími opatøeními bez duchovní zmìny v podstatì jen potlaèujeme nìco, èeho podstatu neznáme, nechceme ji pochopit a pøijmout, a proto to, pouze zvenèí potlaèeno, propukne èasem s novou silou a mo¾ná trochu jiným zpùsobem. Pokud bychom to ale udìlali naopak a øe¹ili pøednostnì podstatu, její vyøe¹ením by zmizely i v¹echny dùsledky a koronavirová krize by ustoupila.

Na dùkaz pravdivosti v¹ech, vý¹e uvedených tvrzení, se podívejme na jednu zcela konkrétní oblast. A sice, na oblast umìlecké tvorby, která je souèasnou krizí mimoøádnì posti¾ena. Umìlecká sféra je na kolenou a umìlci prosí stát o pomoc, aby mohli vùbec pøe¾ít, a aby spolu s nimi pøe¾ilo také jejich umìní.

Umìlci jsou toti¾ vìt¹inou lidé svobodných povolání a nemají stálé zamìstnání. Jsou proto zvyklí na nejistotu. Proto si vytváøejí finanèní rezervy, aby dokázali pøeklenout nejisté období mezi koncem jedné práce a zaèátkem druhé. Proto i jistým zpùsobem dokázali pøeklenout první vlnu koronavirové krize, a po jejím ukonèení a letním poklesu infikovaných optimisticky oèekávali podzimní období, kdy se budou moci naplno pustit do práce.

Na podzim v¹ak pøi¹la je¹tì silnìj¹í, druhá vlna pandemie. V¹echny umìlecké aktivity jsou omezeny na minimální míru nebo úplnì, av¹ak v¹echny jejich úspory na hor¹í èasy se minuly bìhem první vlny krize. Umìlci ¾ádají stát o pomoc a o holé pøe¾ití. A nakonec jim asi nezbude nic jiného, ne¾ jít na úøady práce.

Ano, umìlecká oblast je zasa¾ena mimoøádnì silným zpùsobem, av¹ak øe¹ení této situace má dvì roviny. První rovina pøedstavuje øe¹ení klasického typu, èili pøes peníze. Pøes rùzné podpory, pøes rychlé, takzvané helikoptérové peníze a podobnì.

Ale peníze nejsou v¹echno! Není to toti¾ tak jednoduché a jednostranné, jak si to pøedstavuje na¹e civilizace, postavená pøedev¹ím na penìzích. Tento problém má i druhou, mnohem hlub¹í rovinu. O to se ale absolutnì nikdo nezajímá, proto¾e jak ji¾ bylo zmínìno, nikoho ani jen nenapadne jít s nìjakým problémem a¾ k jeho jádru a podstatì.

A co je onou podstatou v tomto konkrétním pøípadì? K poznání podstaty se dopracujeme prostøednictvím otázky, proè byla takto mimoøádnì posti¾ena právì umìlecká sféra? Proè to právì ji takto extrémnì, a¾ existenènì zasáhlo?

Proto¾e umìní z vy¹¹ího hlediska, které nikoho nezajímá, je tu na to, aby bylo vlajkovou lodí pozdvihování civilizace, národù i jednotlivcù k vy¹¹ím a u¹lechtilej¹ím ideálùm. Umìní je tu na to, aby dìlalo lidi lep¹ími, u¹lechtilej¹ími a mravnìj¹ími. Aby je vedlo k vysokým a vzne¹eným duchovním hodnotám.

O tìchto vìcech minulé generace vìdìly a napøíklad koncem 19. století, kdy se pomalu zaèala formovat my¹lenka na¹í národní samostatnosti, bylo hlavním cílem vìt¹iny literátù pøedev¹ím pozdvihování vlastního národa. A to po v¹ech stránkách. Po stránce materiální, po stránce gramotnosti a vzdìlání, i po stránce mravní a duchovní.

Nebo mù¾eme uvést jiný pøíklad. Tøeba barokní hudbu. Jejím cílem bylo pozvedat du¹e posluchaèù k Stvoøiteli. "Ke slávì a cti Bo¾í!" Toto psal Johann Sebastian Bach pod své notové partitury.

A co dnes? Dnes umìní fatálním zpùsobem rezignovalo na své poslání posouvat civilizaci, národy a jednotlivce k nìèemu lep¹ímu, vy¹¹ímu a u¹lechtilej¹ímu. Souèasné umìní rezignovalo na své pravé poslání. Vysmálo se z nìj, pøestalo být vlajkovou lodí vzestupu a vykroèilo svou vlastní cestou. Cestou dekadence, úpadku, nemravnosti, vulgárnosti a obscénnosti. Umìní u¾ neukazuje cestu nahoru, ale dolù do pekel. A souèasní moderní materialistiètí a ateistiètí umìlci si mysleli, ¾e to tak snad pùjde donekoneèna. Samozøejmì, velká èest v¹em výjimkám.

Nicménì Ten, v jeho¾ existenci tito "umìlci" ji¾ nevìøí, jim dal tvrdì pocítit, ¾e zde je a ¾e ji¾ má dost toho hnoje, který produkují pod rou¹kou umìní. A proto toto "umìní" a jeho tvùrce srazil na kolena. Zahnal je do existenèních problémù, znemo¾nil jim produkovat dal¹í ¹pínu a dopøál jim èas k zamy¹lení. K zamy¹lení nad tím, co vlastnì dìlají a komu tím slou¾í. Daroval jim prostor, aby si to uvìdomili, proto¾e pøi jejich dosavadní tvùrèí vytí¾enosti jim chybìl èas na zásadní hodnotovou sebereflexi.

Nyní proto èas mají a mìli by ho správnì vyu¾ít. Vyu¾ít tak, ¾e zásadním zpùsobem pøehodnotí své dal¹í umìlecké smìøování a koneènì pochopí, co je pravým úèelem umìní.

Tyto skuteènosti a tento pohled v¹ak ¾el absentuje ve v¹ech debatách, vìnujících se záchranì umìní. Øíká se v nich v¾dy jen o penìzích a o státní podpoøe, jejím¾ prostøednictvím by umìlci pøeklenuli nejtì¾¹í období, aby pak mohli znovu zaèít s produkcí stejné mravní, morální, lidské a duchovní ubohosti, jako pøedtím.

To, o èem jsme mluvili v první èásti textu, se tedy takovýmto zcela konkrétním zpùsobem promítá do oblasti umìní. A podobným zpùsobem se to promítá do ka¾dé oblasti na¹í spoleènosti, ba dokonce také do na¹eho osobního ¾ivota. V¹ude tam na nás v souèasnosti dopadá trest Bo¾í!

Tento názor prostých lidí je pravdivý, ale nesmí zùstat pouze u konstatování. Musí z nìj být vyvozeny konkrétní a zásadní dùsledky pro ná¹ ka¾dodenní ¾ivot. Musíme se v¹ichni spoleènì i ka¾dý sám za sebe ptát, proè na nás tento trest pøichází? Musíme se ptát, co dìláme tak ¹patnì, ¾e na nás Nejvy¹¹í nìco takového dopou¹tí? Musíme pochopit, v èem se pøíèíme Vùli Pánì, o ní¾ správné pochopení jsme se dosud vùbec nezajímali, a proto jsme ji ani nemohli správnì naplòovat. Musíme znát Vùli Nejvy¹¹ího, musíme znát co je jí od nás vy¾adováno a musíme to zaèít naplòovat. Musíme se hodnotovì obrodit, proto¾e ná¹ dosavadní hodnotový systém byl nesprávný. Musíme se stát novými, jinými a lep¹ími lidmi. Lidmi skuteènými a pravými! Takovými, jakými nás chce mít ná¹ Pán. Lidmi èestnými, spravedlivými, dobrými, skromnými, èistými, u¹lechtilými, laskavými, duchovními a milujícími Stvoøitele.

Bo¾í trest na nás dopadá, proto¾e jsme od tohoto v¹eho na míle vzdálení. Pokud to nepochopíme, pokud si to nepøiznáme a pokud to budeme ignorovat, pøijdou na nás dal¹í tresty, které nás budou ohýbat a tlaèit správným smìrem. A my se buï v tomto smìru ohneme a podvolíme, nebo nás Vy¹¹í Moc definitivnì zlomí. ®ádné jiné støední cesty není.

http://vaznost-doby.bloger.cz/ ve spolupráci s M.©.
 
Datum:
24.09.2020  18:39
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Duchovní pozadí II. svìtové války. Neuvìøitelné skuteènosti odhaleny!

Polo¾ili jste si nìkdy otázku, kde se v nìmeckém národì vzalo pøesvìdèení, ¾e je výjimeèný? ®e má nìjaké mimoøádné poslání? ®e má stát nad v¹emi národy svìta? Takové tu¹ení a pozdìji i pøesvìdèení se pøece nedá jen tak vymyslet. Musí mít nìjaký reálný základ.

A reálný základ skuteènì má. Je v¹ak duchovní. A v duchovním slova smyslu mìl být také uskuteènìn.

Duchovní rozmìr výjimeènosti nìmeckého národa ale nebyl Nìmci poznán a pochopen, a proto se v¹e obrátilo nesprávným smìrem. A sice, k domnìnce o vlastní nadøazenosti, na ní¾ bylo postaveno zvrácené právo zlikvidovat v¹echny ménìcenné a zaujmout jejich ¾ivotní prostor.

Z toho, co mìlo být velké, vzne¹ené, u¹lechtilé a pøiná¹ející v¹em národùm zemì po¾ehnání, se tedy nakonec stalo nìco obludné, zvrácené a nelidské, co pøineslo na¹í planetì váleèný konflikt apokalyptických rozmìrù.

Kde se stala chyba? Co se pokazilo?

Abychom to pochopili, bude tøeba zaèít jiným národem, který byl duchovnì povolán k velkým vìcem. A to byl národ ¾idovský. V nìm se mìl narodit Mesiá¹ a Spasitel svìta, k èemu¾ skuteènì do¹lo.

Av¹ak církevní vrchnost ¾idovského národa Mesiá¹e nepoznala a dala zavra¾dit toho, kdo se za nìj prohla¹oval, a koho uèení a zázraky potvrzovaly oprávnìnost jeho prohlá¹ení.

®idovský národ zavra¾dil Mesiá¹e namísto toho, aby pøijal jeho uèení, sna¾il se podle nìj ¾ít a pod vedením Je¾í¹e Krista se stal prvním národem svìta, ¾ijícím podle Slova Bo¾ího. Tímto zpùsobem by mezi v¹emi národy zemì zazáøil jako jasné svìtlo. A v¹echny národy by ho následovaly. Tak se mìl stát z národa povolaného k velkým vìcem národ vyvolený, který dokázal tyto velké vìci také opravdu uskuteènit.

Kristus v¹ak bìhem svého pùsobení vidìl v¹echny chyby a nedostatky ¾idovského národa, tu¹il jaký osud ho èeká a uvìdomoval si, ¾e za nastávajícím selháním povolaného národa stojí ve velké míøe jeho duchovní nezralost. Kvùli této nezralosti ani nemohl øíct v¹echno, co øíct chtìl. Proto pronesl následující slova, která jsou zaznamenána v evangeliích: "Je¹tì mnoho vám mám toho øíci, ale teï byste to nesnesli /nepochopili/. Kdy¾ v¹ak pøijde On, Duch Pravdy, uvede vás do celé Pravdy! On Mì oslaví, nebo» z Mého vezme a vám to oznámí. V¹echno, co má Otec, je Mé. Proto jsem øekl, ¾e z Mého vezme a zvìstuje vám! A kdy¾ pøijde, uká¾e svìtu co je høích, co je spravedlnost a co soud."

To znamená, ¾e v daleké dobì, kdy bude lidstvo duchovnì mnohem zralej¹í, má pøijít Duch Pravdy a zvìstovat mu celou Pravdu.

Kola osudu se zaèaly otáèet a nový povolaný národ, do kterého støedu mìl jednou pøijít Duch Pravdy, zaèal být pøipravován na své velké poslání.

To poslání bylo naprosto stejné, jako v pøípadì ¾idovského národa. Nìmecký národ mìl v první øadì poznat Je¾í¹em zvìstovaného Ducha Pravdy, mìl pøijmout jeho uèení, èili Pravdu Bo¾í, Je¾í¹em lidstvu zaslíbenou, mìl zaèít podle této Pravdy ¾ít, na základì èeho by zazáøil mezi v¹emi národy jako jasné svìtlo. A ostatní národy by ho následovaly. Nìmecký národ mìl tedy vést lidstvo duchovnì!

Ale jak se øíká, pod svícnem bývá nejvìt¹í tma. To znamená, ¾e tam, kde mìlo zavládnout nejvìt¹í svìtlo, byl ze strany jeho protipólu, ze strany sil temna vyvíjen silný tlak, aby se to nepodaøilo a aby se v¹e zvrhlo.

A tak, jako ¾idovský národ nepoznal Mesiá¹e, stejnì také nìmecký národ nepoznal Ducha Pravdy. Nepoznal svého pravého duchovního vùdce, jeho¾ Poselství mìl následovat, a tím splnit svou svìtlou a vzne¹enou roli, ke které byl povolán.

Namísto toho uvìøil fale¹nému vùdci, který to pùvodní, velké a u¹lechtilé obrátil v nìco obludné, pokøivené a zvrácené.

Nìmecký národ byl ke své velké duchovní roli pøipravován celá staletí, a v hodinì splnìní stály za nim pomáhající síly celého vesmíru. Bylo to cosi nevídaného, a nìmecký národ cítil a vnímal, ¾e se stává støedobodem vesmírného dìní. Tuto skuteènost také vyjádøil známými slovy: "Gott mit uns!"

Síla v¹ech podporujících vyzaøování univerza, proudících k nìmeckému národu po dlouhá desetiletí byla tak strhující, ¾e v jejím zneu¾ití si fa¹istické Nìmecko neuvìøitelnì rychle, a témìø bez boje, podmanilo celou Evropu. Nebo» i kdy¾ do¹lo ke zneu¾ití podporujících vesmírných vyzaøování, jejich tok nebylo mo¾né zastavit jen tak ze dne na den.

No a mezi jiným mìli Nìmci také podporu ¾ivé Ctnosti hrdinského boje. S její pomocí vybudovali disciplinovanou a ¾eleznou armádu, která byla témìø neporazitelná.

Ctnost hrdinského boje je v na¹em univerzu nìco, co je ¾ivé. Jde o zcela reálnou, ¾ivou bytost, existující v jemnìj¹í úrovni bytí, ne¾ je ta na¹e fyzická. Tato ¾ivá vìdomá bytost ztìlesòuje ideál hrdinství a vnitønì podporuje, vede a usmìròuje v¹echny lidi, kteøí se v pozemských pomìrech sna¾í o naplnìní ideálu hrdinského a rytíøského boje za dobro a za správnou vìc.

No a tato Ctnost stála také za nìmeckým národem a podporovala ho. S její pomocí slavili Nìmci svá první velká vítìzství. Tato Ctnost stála za nìmeckým národem, proto¾e byl pøedurèen k velkému duchovnímu vítìzství. Nicménì nìmecká zvìrstva, vzdálená od ideálu hrdinského a rytíøského boje za správnou vìc mìla za následek, ¾e Ctnost ideálu hrdinství dala od nich ruce pryè. Nìmci ztratili morální právo na vítìzství a Ctnost hrdinství pøe¹la na stranu sil, bojujících proti nìmeckému fa¹ismu.

Nìmci nepoznali Ducha Pravdy, neuvìøili jeho Poselství a odmítli posvátný boj za vítìzství Svìtla a dobra na zemi, ke kterému byli povoláni. Místo toho pouze primitivnì usilovali o pozemskou svìtovládu. Nìmecký národ proto ztratil svou povolanost a kosmické síly, které ho dosud podporovaly, se obrátili proti nìmu a postavily se pøedev¹ím na stranu ruského národa, který nesl nejvìt¹í tíhu druhé svìtové války, a který pøedstavoval jedinou reálnou sílu, schopnou porazit nìmecký fa¹ismus.

A tak, jak jako døíve cítili Nìmci, ¾e je podporují síly vesmíru, stejnì tak, kdy¾ se karta obrátila, cítili i Rusové, ¾e za nimi v jejich boji stojí posvátná síla. Rusové cítili, ¾e jsou to oni, co mají morální právo na vítìzství. A také cítili podporu Ctnosti hrdinského boje, stojící za nimi a podporující je.

Toto hrdinství se v øadách ruských vojákù projevilo nesèíslné krát a v rùzných formách a podobách. V podpoøe Ctnosti hrdinského boje a v pøesvìdèení morálního práva na vítìzství obìtovali tisíce ruských vojákù vlastní ¾ivoty, jdouce nejednou proti mnohonásobné pøesile a na jistou smrt.

Velká vlastenecká válka má v dìjinách Ruska dosud výjimeèné místo, proto¾e ¹lo o neopakovatelné období v historii tohoto národa, kdy ho v jeho spravedlivém boji podporovaly síly vesmíru a ruský národ to jasnì cítil a vnímal.

V tu¹ení tìchto souvislostí vznikla známá píseò, z ní¾ dosud mrazí, a v ní¾ se hovoøí o tom, jak ruský národ povstává v posvátné válce na smrtelný boj. Píseò dokonale vystihuje strhující a vítìzné proudìní vesmírných sil, podporujících spravedlivý boj proti silám destrukce a temna. Vyslechnete si ji, nechte ji pùsobit na svùj cit a v¹e toto v ní najdete:

https://www.youtube.com/watch?v=8Y4_2Qa0QQs

Také mnohé ruské váleèné filmy z období druhé svìtové války nesou v sobì tu¹ení v¹ech, vý¹e uvedených skuteèností. Takových filmù je nìkolik. Na mì osobnì nedávno silnì zapùsobil jeden, ve kterém jasnì vidìt obìtavé hrdinství ruských vojákù, ale zároveò také to, jak Nìmci, pøesto¾e úplnì na závìr mohli vyhrát, v rozhodující chvíli vnitønì zakolísali a ustoupili. Ustoupili, a pak u¾ ustupovali a¾ do Berlína, proto¾e Ctnost hrdinského boje a morálního práva na vítìzství u¾ nestála za nimi a nepodporovala je. Podívejte se na nìj:

https://www.youtube.com/watch?v=K5lBbsIXaX8

Vzne¹ená Ctnost hrdinského boje se v¹ak opìt pøibli¾uje k zemi! A to spolu se silami Svìtla, které ji mají koneènì oèistit od v¹eho, co je Svìtlu a dobru vzdáleno. Které mají zem oèistit od v¹eho duchovnì laxního a lhostejného, od v¹eho duchovnì ménìcenného a duchovnì mrtvého.

Nebo» Duch Pravdy, jeho¾ ná¹ svìt nepoznal, lidstvo upozornil na to, ¾e se blí¾í èas koneèného zúètování celého na¹eho bytí. ®e Stvoøitel v¹ehomíra vystaví ka¾dému z lidí úèet za to, jakým zpùsobem vyu¾il své bytí. Zda k po¾ehnanému úsilí o hodnoty vìèné, nebo jen k nízkému úsilí o hodnoty doèasné. Zda k naplòování hodnot ducha, nebo jen k naplòování hodnot pozemských. Zda k rozvíjení duchovního poznání, obsa¾eného v Slovu Je¾í¹e Krista a v Poselství Kristem zvìstovaného Ducha Pravdy, nebo jen k poznávání vìcí pomíjivých a k honbì za pozemským prospìchem a pozemskými po¾itky.

Na planetì Zemi dochází k rozhodujícímu boji mezi silami Svìtla a silami temna, a ten je mo¾né vnímat také na pozadí koronavirové krize. Síly Svìtla smìøují lidí bìhem této krize k zamy¹lení nad sebou a nad smyslem vlastního bytí. Svìtlé síly nabádají lidi k zásadnímu hodnotovému obratu a k duchovnímu obrození.

Naopak, síly temna usilují o zneu¾ití koronavirové krize k absolutnímu ovládnutí lidstva a k jeho úplnému zotroèení.

Poslední boj nastává a morální právo na vítìzství stojí jednoznaènì na stranì Svìtla. Vzchop se proto èlovìèe a s hrdinskou odvahou bojuj o své bytí! S hrdinskou odvahou bojuj o své právo ¾ít nadále ve stvoøení. Ze v¹ech sil své du¹e se pøipoutej k hodnotám ducha, které jsou hodnotami dobra, spravedlnosti, èistoty a lásky k lidem i ke Stvoøiteli. Jedinì tak se postaví¹ na stranu Svìtla, která zvítìzí, proto¾e jedinì za ní stojí hrdinská Ctnost vítìzného boje za správnou vìc.

Tvá lhostejnost a tvá tupá orientace pouze na hodnoty materiální tì v¹ak spojuje temnotou, která bude pora¾ena a znièena. A ty pak bude¹ muset zahynout spolu s ní.

Rozhodující boj zapoèal! O vítìzi je ji¾ rozhodnuto! Pouze ka¾dý z nás má je¹tì mo¾nost rozhodnout se, na kterou stranu se pøidá, a jaký koneèný osud tím pádem sám sobì nachystá.

http://vaznost-doby.bloger.cz/ ve spolupráci s M.©.
 
Datum:
20.08.2020  19:42
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Jak emancipace poni¾uje ¾enské pokolení?

®ena není jen vzhledem, ale také podstatou svého vnitøního nastavení úplné jiná, ne¾ mu¾. Je jemnìj¹í a citlivìj¹í. A právì v tom je její síla a velikost, proto¾e prostøednictvím své jemnosti a citlivosti je schopna vnímat realitu mnohem jemnìj¹ího charakteru, ne¾ doká¾e mu¾.

A proto je také schopna mnohem intenzivnìji vnímat i nejzásadnìj¹í sílu, která proudí univerzem. Sílu Pánì, která celé univerzum udr¾uje, ¾iví a pohání. A i kdy¾ je proudìní této síly lidem neviditelné, ve svém v¹e pronikajícím pùsobení není síly zásadnìj¹í a podstatnìj¹í.

No a nejdùle¾itìj¹ím posláním ¾en je vejít do kontaktu s touto silou. Kvùli tomu obdr¾ely od Stvoøitele svou jemnost a citlivost. A pak, po dosa¾ení kontaktu, mají pøesnì tak, jako síla Pánì, nenápadnì a neviditelnì pùsobit na v¹e kolem sebe a povzná¹et to nahoru.

Nebo jinak vyjádøeno, hlavním posláním ¾eny je spojování se Svìtlem. A pak, kdy¾ sama stojí v síle Svìtla, má v¹e kolem sebe k Svìtlu povzná¹et. Ve stejné skrytosti, neviditelnosti a nenápadnosti, jako to dìlá Svìtlá síla samotná. Toto je hlavním posláním ¾eny! To je její urèení! Kvùli tomu byla obdarována! Pro to má v¹echny pøedpoklady! V¹e ostatní v jejím ¾ivotì má být a¾ druhoøadé!

O ¾enském pokolení se zvykne øíkat, ¾e je slabé. Pravdou v¹ak je, ¾e aèkoliv jsou mu¾i silnìj¹í fyzicky, ¾eny jsou silnìj¹í du¹evnì! A to právì tím, ¾e pøes jemnost svého cítìní jsou schopny získat kontakt se skrytou, neviditelnou a nenápadnou, ale s nejvy¹¹í a nejpronikavìji pùsobící silou, jaká ve stvoøení vùbec existuje. Toto spojení dìlá ¾enu velkou a silnou. Dìlá ji du¹evnì mnohem silnìj¹í, ne¾ je mu¾. A to jí dává právo usmìròovat v¹e stávající smìrem ke Svìtlu. Dává jí to právo vést mu¾e, rodinu a celou civilizaci.

Minulé generace tyto skuteènosti tu¹ily a vyjádøily je napøíklad ve známém úsloví: "Mu¾ je hlavou rodiny, ale ¾ena je krkem, který hlavou otáèí". Jde opravdu o výsti¾né vyjádøení, proto¾e mu¾ský princip pøedstavuje to vnìj¹í a viditelné, v podobì hlavy, av¹ak ¾enský princip pøedstavuje to skryté a nenápadné, co hlavou otáèí a smìøuje ji tam, kam tøeba. Stejnì nenápadnì, jako pùsobí v univerzu Bo¾í síla, má tedy pùsobit také ¾ena. Nenápadnì má smìøovat v¹echno tam, kde je tøeba. Èili ke Svìtlu a k Stvoøiteli.

Správné pochopení emancipace spoèívá v uznání ¾enského a mu¾ského principu jako rovnocenných. Spoèívá v uznání absolutní rovnosti mezi mu¾ským, vnìj¹ím, viditelným, fyzickým a materiálním pùsobením, a mezi ¾enským, nenápadným, jemným a pomáhajícím pùsobením, smìøujícím v¹e ke Svìtlu, k Dobru, k Harmonii a k Stvoøiteli.

Správnì pochopená emancipace má spoèívat v pochopení, ¾e ¾ena, která je silnìj¹í du¹evnì, má vést du¹evnì, a mu¾, který je silnìj¹í tìlesnì, má vést fyzicky, materiálnì a viditelnì. Tímto zpùsobem se mají mu¾i a ¾eny vzájemnì doplòovat a vytváøet harmonii. Nikdo nemá být nadøazený a nikdo podøízený, proto¾e ka¾dý má svùj vlastní okruh pùsobení. Emancipace má tedy po správnosti znamenat uznání tìchto dvou druhù pùsobení, jako zcela rovnocenných.

®el, v¹e bylo ale zkrouceno a pokøiveno, proto¾e ¾ena nedokázala ocenit velikost svého daru, který se jí zdál pro svou jemnost, nenápadnost a neviditelnost nedostateèným. ®ena po¹lapala po svém poslání být spojovacím èlánkem Svìtla a v¹e nenápadnì usmìròovat ke Svìtlu. Namísto toho zaèala stále více sahat po viditelném, aktivním, vnìj¹ím a fyzickém druhu pùsobení. Stále více vzrùstající materialismus toti¾ zaèal pova¾ovat pouze takovýto druh pùsobení za jediný správný a spoleèensky potøebný. V tomto smyslu bylo potom pøekrouceno také chápání emancipace. Emancipace v souèasnosti znamená, ¾e ¾ena má mít právo být ve v¹em takovou, jako je mu¾. ®e jí mají být dostupné v¹echny druhy aktivních mu¾ských èinností a povolání, a ¾e má pracovat a vydìlávat stejnì, jako mu¾.

To skuteèné, pravé, ¾enské a jemné v¹ak bylo takovýmto pokøiveným vnímáním emancipace po¹lapáno a diskriminováno. A tak se ideálem moderní emancipované ¾eny stala mu¾atka, neboli ¾enská bytost, ve v¹em se co nejvíce podobající mu¾i. Toto v¹ak není emancipace, ale naopak, její výsmìch! Je to negace pravého vnitøního zalo¾ení ¾eny a jejího pravého pùsobení. Souèasné chápání emancipace je proto cosi, co ve svém omylu nemù¾e pøinést nic dobrého.

®ena má být ¾enou a mu¾ mu¾em! ®ena se má realizovat v typických ¾enských povoláních a mu¾ zase v typicky mu¾ských povoláních, proto¾e ka¾dý z nich má k tomu své vlastní vnitøní pøedpoklady a schopnosti.

Materialismus v¹ak bez absolutního porozumìní tuto pøirozenost zcela pøehlí¾í a vytváøí nìco absurdního a nepøirozeného. Nìco, co katastrofálním zpùsobem deformuje vnitøní podstatu ¾en, které se sna¾í být moderním zpùsobem emancipované. Tímto zpùsobem toti¾ ztrácejí vnitøní oporu samé v sobì a neplní si své pravé ¾enské poslání. ®eny hrubnou a ¹lapou po jemnosti svých citù a své osobnosti. Tím se stále více ztrácí jejich schopnost spojování se silou Svìtla, a ná¹ svìt se stává stále více materialistickým. Hrubé, materialistické a ateistické ¾eny rodí a vychovávají materialistické a ateistické dìti, a kvùli tomuto ¾enskému selhání se na¹e civilizace stává stále více dutou a prázdnou. Stává se molochem na hlinìných nohách, kterému chybí pravá vnitøní hodnotová opora.

V¹e, co v souèasnosti vytváøíme, je proto jen povrchové a vnìj¹kové. Je to mrtvé, proto¾e je to bez ducha! Je to ubohé, neplnohodnotné, a proto odsouzeno k zániku! K zániku, který na na¹í planetì postihl ji¾ mnohé národy a civilizace. K zániku, který je prorokován také na¹emu modernímu svìtu. A to v¹echno proto, ¾e v na¹em univerzu nelze dlouhodobì pøe¾ít bez spojení s jemnou, neviditelnou, ale v¹e pronikající a v¹e pøi ¾ivotì udr¾ující silou Nejvy¹¹ího. To, co toto spojení má, pøe¾ije a bude prosperovat. To v¹ak, co toto spojení nemá, bude vystavováno neustálým krizovým situacím, a nakonec dospìje k zániku. Takto jednodu¹e to funguje.

No a nejposvátnìj¹ím posláním ¾enského rodu je zabezpeèovat toto ¾ivotodárné spojení. Posláním ¾enského rodu je spojovat se s jemným proudìním síly Bo¾í ve stvoøení, a v podpoøe této nejvzne¹enìj¹í síly vést v¹e stávající ke Svìtlu, k Vý¹inám, k Dobru a ke Stvoøiteli.

Toto doká¾e jedinì ¾ena! Ani¾ by musela øeènit, kázat, nebo nìjak jinak viditelnì pùsobit. Doká¾e to pouze svým tichým a nenápadným osobním vlivem, pokud je spojena se Svìtlem. Právì takovéto ¾eny potøebuje ná¹ svìt jako sùl! Naopak, souèasné moderní a emancipované ¾eny jsou jeho ne¹tìstím, proto¾e ho odøezávají od Svìtla, a tím ho smìøují do záhuby.

ooOoo

Jedinì nefal¹ované, nejèist¹í ¾enství mù¾e probudit a vést mu¾e k velkým skutkùm! Nic jiného.

ABD-RU-SHIN

https://wahrheit7.blogspot.com ve spolupráci s M.©.
 
Datum:
21.05.2020  19:22
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Koronavirus! Svìtlo útoèí!

Na svých podveèerních procházkách jsem zpozoroval zvlá¹tní vìc. Kdy¾ konèí den, zaèíná noc a zapalují se svìtla veøejného osvìtlení, tato svìtla, a to i z velmi velké dálky, svítí tak jasnì, jak jsem je dosud nikdy svítit nevidìl. Útlumem prùmyslové èinnosti a dopravy se oèistilo ovzdu¹í, na základì èeho je viditelnost znatelnì vy¹¹í. V pøírodì probíhají oèistné procesy! Pøíroda se oèi¹»uje! Lidstvo trpí a je omezováno, ale pøíroda se obnovuje.

Oèista pøírody se projevuje v¹ude. Tøeba v Benátkách na kvalitì vody, nebo v Èínì, v poklesu toxických látek v ovzdu¹í, co¾ také potvrdila pozorování èínských vìdcù.

A viditelná pøírodní oèista evokuje také jiný, hlub¹í význam tohoto pojmu. Evokuje oèistu, spojenou s duchovním rozmìrem èlovìka a celého univerza. No a vykonavatelem a nástrojem této oèisty má být právì pøírodní svìt. Pøírodní svìt, ale pøedev¹ím inteligence, která ho spravuje, a která formuje vnìj¹í pøírodní dìní do takové podoby, aby bylo dosa¾eno po¾adované duchovní oèisty Zemì a její obyvatel.

A je to opravdu reálnì tak, proto¾e mikroskopický virus, pocházející z pøírodního svìta, postavil lidstvo do pozoru. V tomto dìní je také mo¾né pozorovat odvìký, ale lidstvem ignorován zákon zpìtného úèinku, na základì kterého nakonec ka¾dý sklidí to, co zaséval. Na základì kterého pøijde reakce pøesnì takového druhu, jaká byla pøedchozí akce.

Za nekoneèné ústrky lidstva vùèi pøírodì, za její bezbøehé plenìní, nièení, zneèi¹»ování a devastování pøichází odplata ve formì viru, který lidstvo témìø ze dne na den zastavil v jeho destruktivní èinnosti. Okam¾itì napøíklad zastavil pro pøírodu ¹kodlivé, nadmìrné cestování po celém svìtì, jeho¾ návrat do pùvodní podoby tak, jak si ho cestovní kanceláøe pøedstavují, bude jen velmi pozvolný. A v plné míøe, jak to bylo pøed koronavirovou krizí, pravdìpodobnì také nemo¾ný.

A je toho samozøejmì je¹tì mnohem více, k èemu¾ bylo lidstvo v souèasnosti dotlaèeno, a za èím je mo¾né vypozorovat jednoznaènou peèe» inteligentního pùsobení.

Av¹ak pøírodní dìní a inteligence, stojící za ním, je jen nástrojem v rukou je¹tì mnohem vy¹¹ích sil. Sil Svìtla, které prostøednictvím obecné oèisty vynucují na Zemi vítìzství svìtlých hodnot! Vynucují vítìzství skuteèného Dobra. Dobra pro v¹echny. Pro jednotlivce, pro národy, pro zvíøata, pro pøírodu, pro vzduch i pro vodu. To je Dobro skuteèné a univerzální, které je v ostrém rozporu se sobeckým, bezohledným a pøírodnì destruktivním "dobrem" v pojetí lidstva.

Podstatou dne¹ního dìní je tedy ¹íøení Svìtla! Je ¹íøení Dobra! Dobra skuteèného a pravého! Dobra pro v¹echny bez rozdílu a ne jen pro èlovìka! Nejen pro nìkteré! Dobra úplnì jiného, ne¾ je to, co lidé za dobro pova¾ují. A proto dochází ke kolizi! Lidé nevítají pøíchod Svìtla s jásáním a radostí, proto¾e se jim hroutí celý jejich svìt, jako¾ i celá jejich dosavadní hodnotová hierarchie, postavená na jejich vlastním, sobeckém pojetí dobra.

Pøichází Svìtlo a Dobro, ale ná¹ svìt zaèíná kolabovat, proto¾e je v rozporu se skuteèným Svìtlem a Dobrem. Cílenì je bolestnì zasahováno v¹echno lidsky pokøivené, nesprávné, fale¹né, sobecké, bezohledné a pokrytecké. Zemì se duchovnì oèi¹»uje! Velká oèista pøírody, ale také ¹patnì nastavené hodnotové hierarchie lidí zaèíná!

Zvý¹ená intenzita Svìtla pøichází shora, a jejím zdrojem je vyzaøování Nejvy¹¹ího. A pøesnì tak, jak se v bílém svìtle nacházejí v¹echny ostatní barvy svìtelného spektra, pøesnì tak i Svìtlo, pøicházející shora od Stvoøitele, v sobì obsahuje v¹echny u¹lechtilé, vysoké a vzne¹ené ctnosti v podobì lásky, spravedlnosti, èestnosti, èistoty, skromnosti a úcty k Nejvy¹¹ímu i k ostatním lidem.

Toto v¹echno, jako základní poselství, nese v sobì paprsek Svìtla, pøicházející shora a zasahující na¹i Zemi. Kdyby lidé ¾ili tìmito hodnotami, ¾ádná oèista by nebyla nutná, proto¾e pravé úsilí o Svìtlo ze strany lidí by se setkalo s proudìním Svìtla, pøicházejícím od Stvoøitele, a Zemì s jejími obyvateli by byla radostnì povznesena.

®el, to v¹ak, co v souèasnosti pøevládá na Zemi, je temnota! Temnota du¹í, srdcí a hodnot! Temnota iluze jedineènosti materie, kromì ní¾ podle vìt¹iny u¾ nic neexistuje. Pøevládá temnota ni¾¹ího, rozumovì racionálního "já", které se uvnitø lidských osobností rozvinulo a¾ do takových rozmìrù, ¾e potlaèuje, ignoruje a zpochybòuje existenci vy¹¹ího duchovního "já" v èlovìku, které je Bo¾í jiskrou v nás.

Temnota lidského ni¾¹ího "já", toto¾ného s rozumem, myslí a s èistì materiálním pojetím svìta, vybudovala temnou a nízkou hierarchii hodnot, postavených na penìzích, zisku, moci, majetcích, kariéøe, u¾ívání si a konzumu. Toto jsou hodnoty dne¹ních lidí. Kvùli ním sklouzávají do bezohlednosti, chamtivosti, neèestnosti a nespravedlnosti. Kvùli ním sklouzávají k násilí, válkám, parazitování na jiných a k drancování a nièení pøírody. Svìt lidský se stal svìtem temna! Stal se øí¹í temna!

A k této øí¹i temna na Zemi proniká v souèasnosti paprsek Svìtla a skuteèného Dobra! Ale proto¾e temný svìt na Zemi není hodnotovì Svìtlu stejnorodý, zraòuje ho. Temnotou Zemì je pøíchod Svìtla vnímán jako cosi negativní. Jako cosi nekompatibilní. Jako cosi cizorodé.

A proto pozitivní záøení Svìtla v negativním prostøedí Zemì mutuje a pùsobí zdánlivì negativnì. Mutuje do podoby koronaviru a negativnì pùsobí na svìt lidský. Otøásá na¹im svìtem, postaveným na nesprávných hodnotách a oèi¹»uje ho od v¹eho, co je pokøivené. Pouze vinou lidí a jejich fale¹ného pojetí dobra je tento proces oèisty bolestný. Je katastrofou pro souèasný svìt s jeho nízkým zpùsobem my¹lení, ale je po¾ehnáním pro pøírodu a pro v¹echny lidi, kteøí v sobì nesou pravé hodnoty Svìtla.

V jisté relaci v televizi mluvili o tom, jak se je tøeba co nejefektivnìji chránit pøed koronavirem. Øíkali, ¾e jako první je no¹ení ochranné rou¹ky, a pak èasté mytí rukou. Kromì toho zmiòovali také ústní hygienu a mytí zubù, ale také proplachování nosu teplou vodou, proto¾e v nosní dutinì máme drobné chloupky, a na nich se mù¾e zachytit virus.

To v¹e je samozøejmì chvályhodné a vùbec to nelze podceòovat. Ale ani zdaleka to nestaèí! To je v dne¹ní dobì málo, proto¾e je to opìt jen èistì materiální tak, jako v¾dy!

Kromì oèisty a hygieny vnìj¹ku je toti¾ nutná oèista a hygiena nitra! Také na¹e nitro, èili na¹e my¹lenky a pocity tøeba udr¾ovat v èistotì! Také na¹e nitro musí být èisté, aby mohlo navázat pozitivní druh spojení s èistotou a u¹lechtilostí shora pøicházejícího Svìtla, vynucujícího oèistu. Lidé se musí hodnotovì obrodit a stát se èestnìj¹í, laskavìj¹í, ohleduplnìj¹í, spravedlivìj¹í a èist¹í! Lidé se musí zaèít vnitønì upínat k Stvoøiteli a k poznání a pøizpùsobování se tomu, kam nás v na¹em dal¹ím vývoji smìøuje jeho Vùle. Toto je pozitivní hodnotové spojení s proudìním síly Svìtla, které nám pøinese radost, mír, povznesení a vzestup.

Kdo v¹ak bude mít jen rou¹ku a èisté ruce, kdo bude splòovat jen v¹echna hygienická kritéria, ale jeho mysl nebude èistá a vnitønì nebude usilovat o ¾ádné hodnotové obrození, ten se nedoká¾e pozitivním zpùsobem spojit s proudící silou Svìtla Stvoøitele, a to se na nìm projeví negativním zpùsobem. Tím se toti¾ stává vysoce rizikovou osobou, kterou mù¾e souèasná vynucená duchovní oèista zasáhnout tragickým zpùsobem.

Bezduchý materialismus u¾ v dne¹ní dobì nestaèí! U¾ je tøeba oèistit a obrodit své nitro! Kdo tak neuèiní, vystavuje se riziku, ¾e døíve nebo pozdìji mù¾e být v oèistném dìní z tohoto stvoøení odstranìn.

Lidé pøece vìdìli, ¾e takové nìco jednou pøijde! V Bibli byli pøece upozornìni na to, ¾e také trpìlivost Stvoøitele má své hranice.

A zdá se, ¾e u¾ je to tady! Zdá se, ¾e Svìtlo Pánì pøichází, aby to, co v sobì je¹tì nese svìtlo posílilo a povzneslo. A aby od toho, co je Svìtlu vzdáleno, oèistilo stvoøení.

A tak, jako u¾ dnes záøí svìtla lamp mnohem jasnìji v¹ude na Zemi, pøesnì tak má Svìtlo mnohem jasnìji zazáøit také uvnitø lidí. Také v jejich du¹ích, srdcích a myslích, v podobì vysokých a u¹lechtilých ctností.

Budi¾ Svìtlo za Zemi!

http://kusvetlu.blog.cz/ ve spolupráci s M.©
 
Datum:
03.04.2020  19:49
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Koronavirus jako nástroj vy¹¹í Moci! Kam nás tlaèí?

V¹e, co se dìje kolem nás, nám chce nìco øíct. Chce nás nìèemu nauèit. Chce, abychom nìco pochopili. No a takovým poselstvím je také souèasná koronavirusová krize. Zkusme se proto podívat na to, k èemu nás chce dotlaèit. Nebo» celosvìtový dùraz, s jakým se tak dìje, si nutnì vy¾aduje na¹e plné pochopení situace.

V první øadì si je tøeba uvìdomit, ¾e ¾ijeme v univerzu, ve kterém pùsobí vy¹¹í Moc. Jde o Inteligenci, která usmìròuje vesmírné dìní zcela konkrétním smìrem. Smìrem k stále vy¹¹ímu rozvoji. K rozvoji ducha a pravých, vysokých, vzne¹ených a u¹lechtilých hodnot. A v¹echno stávající musí tímto vytyèením smìrem kráèet, proto¾e není schopno trvale se pøíèit Vùli vy¹¹í Moci. Musí tímto smìrem kráèet, a» chce, nebo nechce. Dobrovolnì, nebo násilím. Z tohoto úhlu pohledu je se tøeba dívat také na souèasné dìní.

Prvním poselstvím, které máme v¹ichni pochopit, je poselství pokory. Dostáváme ¹kolou a tvrdou lekci pokory!

Lidstvo zapomnìlo na Stvoøitele a jeho zákony. ®ije si samo pro sebe a v rámci svých vlastních zákonù a priorit. Lidstvo zapomnìlo na Vùli vy¹¹í Moci, kterou by mìlo ve stvoøení naplòovat, a tak se duchovnì, morálnì a mravnì rozvíjet. Lidstvo se domnívá, ¾e si vystaèí samo se svou ekonomikou, technikou, konzumem a materialistickým pojetím ¾ivota.

A najednou pøijde nìco, co zásadním zpùsobem otøese v¹ím, co dosud tak uspokojivì fungovalo! Najednou pøijde nìco, co doslova zmrazí a na maximální míru utlumí v¹echno dosavadní lidské sna¾ení! Najednou lidstvo, jednotlivé národy i jednotlivci do hloubky du¹e pro¾ívají svou køehkost a zranitelnost! Najednou pøichází pochopení, ¾e navzdory v¹emu, co moderní svìt dokázal, mù¾e být bìhem pár dní polo¾en, nebo doslova sra¾en na kolena!

Na základì v¹ech tìchto skuteèností, které nejsou výplodem fantazie, ale v souèasnosti se reálnì dìjí, musí lidé na vlastní kù¾i pro¾ívat, ¾e pøece jen existuje "Cosi", co nás v¾dy pøesahovalo a bude pøesahovat. "Cosi", co je silnìj¹í ne¾ v¹echno ostatní, a my to musíme respektovat a podøídit se tomu.

To, co tedy mají lidé jako první pochopit v souvislosti se souèasnou koronavirusovou krizí je realita existence vy¹¹í Moci, která nás pøesahuje. Lidé mají znovu získat bázeò a úctu pøed vy¹¹í Mocí! Lidé mají znovu získat ztracenou POKORU! Lidstvo souèasnosti dostává dùraznou lekci pokory pøed èímsi Vy¹¹ím! Pøed Mocí Bo¾í! Toto je první základní vìc, ke které pochopení jsme doslova tlaèeni tím, co se dnes dìje.

A co je tím druhým?

Koronavirus výraznì omezil ve¹kerý dosavadní pohyb lidí na na¹í planetì. Omezil extrovertní, konzumní a komerèní expanzi nejen ve svìtì jako takovém, ale také v rámci ka¾dého jednotlivého státu, proto¾e byly eliminovány v¹echny aktivity ve formì divadel, kin, nebo rùzných jiných kulturních aktivit. Bylo eliminováno spoleèenské setkávání v restauracích, v hospodách, nebo na sportovních akcích. Ulice mìst jsou vylidnìné. Koronavirus zahnal v¹echny domù! Zahnal je zvenku dovnitø!

Dovnitø! Zamysleli jste se nad tím, k pochopení èeho se nás sna¾í dotlaèit Inteligence, její¾ Vùli podléhá v¹e, co existuje v na¹em stvoøení? Bez její¾ Vùle ani jediný lísteèek nespadne dolù ze stromu? Násilím a nátlakem posouvá na¹i pozornost ze v¹eho toho vnìj¹ího smìrem dovnitø! Smìrem do na¹eho vlastního nitra!

V evangeliích se pí¹e: "Království nebeské je ve vás!" Království nebeské a jeho hodnoty jsou v ka¾dém z nás! Jsou v na¹em nitru! Pouze je nám tøeba zamìøit se tímto vnitøním smìrem. A koronavirusová krize nám v¹em k tomu dává pøíle¾itost! Dává nám k tomu prostor a èas! Doslova nás k tomu nutí!

No a k tomu, abychom koneènì zaèali správným zpùsobem uva¾ovat a pracovat na sobì ve svém nitru, k tomu dostáváme v dne¹ní dobì extrémnì silné podnìty. Tøeba ve formì dìsivé fotografie, která nedávno obletìla sociální sítì. Jde o fotku z italského Bergama, poøízenou z okna bytu na patøe, smìøujícího na hlavní ulici. Na ulici vidìt kolonu vojenských aut, ve kterých jsou pøevá¾eny tìla obìtí koronavirusu do spaloven, proto¾e krematoria u¾ kapacitnì nestaèí. V den, kdy byla poøízena fotka, zemøelo 400 lidí.

Toto jsou skuteènosti, které musí velmi silnì otøást ka¾dým èlovìkem. Toto jsou skuteènosti, které není mo¾né pøejít bez pov¹imnutí, ani¾ by se nás hluboce vnitønì nedotkly. Musí nás to vnitønì zasáhnout a má to v nás vyvolat kladení si zásadních otázek lidského bytí, které bychom si jindy, nebo vùbec nikdy nepolo¾ili.

Na co jsme tu vlastnì na zemi a jaký má ná¹ ¾ivot smysl? Copak jsme tu opravdu jen na to, abychom si u¾ívali pokud mo¾no, a aby nás potom, kdy¾ zemøeme, spálili jako døevo v peci? Copak jsme skuteènì jen polní tráva, která zde dnes je a zítra ji hodí do ohnì? Copak jsme skuteènì jen toto tìlo a mysl, a kdy¾ zemøeme, o v¹echno pøijdeme a v¹echno definitivnì skonèí?

Nebo jsme pøece jen nìèím víc? Jsme nìèím, co je trvalé, vìèné a neznièitelné, co nemù¾eme ztoto¾òovat s na¹ím fyzickým tìlem a pozemským rozumem? Neexistuje v nás nìjaké vy¹¹í "já"? Neexistuje v nás vìèný duch, se kterým mù¾eme najít spojení prostøednictvím dodr¾ování vysokých a u¹lechtilých hodnot, abychom sme se s ním vnitønì ztoto¾nili a na¹li cestu k vìènosti? Jsme tedy jen tìlo, mysl a rozum, které hynou a zanikají, nebo jsme vìèný duch, kterého se nedotýká fyzická smrt?

Souèasné zastavení ¾ivota koronavirusem nás hmatatelnì tlaèí dovnitø na¹ich domovù a do nitra sebe sama, a tragiènost událostí v Itálii, ale také jinde, nás tlaèí ke kladení si tìch nejzákladnìj¹ích otázek na¹eho bytí. A dává nám èas a prostor k tomu, abychom odpovìdi na nì skuteènì na¹li. Kdo toti¾ hledá, musí nakonec najít!

Nedávno jsem poslouchal poøad v rozhlase o tom, jakým v¹emo¾ným zpùsobem tráví lidé èas ve svých domovech, do nich¾ byli nucenì zahnáni koronavirusovou krizí. Redaktorka v relaci hovoøila o tom, jací jsou lidé také v této situaci vynalézaví, a jak nejrùznìj¹ími kreativními zpùsoby doká¾í vyu¾ít neèekaný volný èas. Ve skuteènosti je ale maximálnì smutné, ¾e pro zabìhnutou lidskou povrchnost není tento èas, který je Shora darován, vùbec vyu¾íván na to, na co by opravdu mìl, ale je promrhán na obvyklé hlouposti a na to, co není vùbec podstatné.

O vy¹¹í Moci, nebo o Stvoøiteli, který øídí svìty, se øíká, ¾e je Láskou. A je to skuteènì tak, proto¾e Láska nejvy¹¹í Inteligence, ovládající univerzum nechce pøipustit, aby lidé promrhali v hodnotovém omylu, v nicotné povrchnosti a v bezduchém, tupém materialismu celé své bytí. Láska nejvy¹¹í Inteligence se nás proto sna¾í ze v¹eho tohoto vytrhnout, abychom nepromarnili své ¾ivoty a nakonec nás nemuselo postihnout to nejstra¹nìj¹í, co vùbec existuje. Duchovní smrt, nebo jinak øeèeno, vìèné zatracení na¹í osobnosti! Takto, z pozice Lásky Stvoøitele k na¹emu vìènému duchu tøeba celou souèasnou situaci vnímat a de¹ifrovat.

No a na závìr je¹tì jedna zásadní otázka: co se stane, pokud lidé nebudou chtít pochopit, pøijmout a zrealizovat to, k èemu je v souèasnosti tlaèí koronavirusová krize a za ní stojící vy¹¹í Moc, bez ní¾ Vùle ani lísteèek ze stromu nespadne? Co kdy¾ budou chtít ¾ít tak, jako dosud a uznávat stejný hodnotový systém, jaký uznávali dosud?

Jistì se pamatujete, ¾e v roce 2012 mnozí oèekávali konec svìta. Kdy¾ nepøi¹el, materialisté a ateisté opìt jásali. Neuvìdomili si v¹ak dvì vìci. Za prvé, ¾e to nemá být konec svìta, ale konec starého svìta! Konec starého svìta se v¹í jeho dosavadní nesprávnou hodnotovou hierarchií, a zaèátek nového svìta s novou, duchovní hodnotovou hierarchií.

No a za druhé si neuvìdomili, ¾e to není otázka jednoho dne, zaèínajícího posledními minutami roku 2011 a prvními minutami roku 2012. To je proces, který zaèal ji¾ pøed tím a probíhá také v souèasnosti. Je to proces transformace lidského vìdomí z ni¾¹í úrovnì na vy¹¹í úroveò.

Pokud to lidé pochopí a vykroèí cestou, smìøující k stále vìt¹í osobnostní a duchovní dokonalosti, na kterou nás tlaèí Vùle Vládce univerza, u¹etøí si mnoho utrpení. Pokud to ale nepochopí a budou se chtít køeèovitì dr¾et toho starého, vy¹¹í Moc pou¾ije mnohem razantnìj¹í prostøedky, ne¾ je souèasná koronavírusová krize, aby docílila toho, kam má lidstvo v souladu s plánovaným vývojem celého univerza smìøovat. Èlovìk musí pochopit, ¾e je pøíli¹ malý a zranitelný na to, aby si donekoneèna prosazoval pouze svou vlastní vùli.

Uvìdomme si pøátelé, ¾e lidé, kteøí ka¾dodennì umírají v Itálii, ale také v¹ude jinde na koronavirus, ¾e v¹ichni tito lidé mìli své rodiny, své plány, své starosti i své radosti tak, jako ka¾dý z nás. A najednou je v¹echno pryè! Je to obrovská tragédie a o to zvlá¹», pokud pøipustíme, ¾e také my sami bychom se mohli jednoho dne ocitnout mezi nimi. Nedopus»me proto, aby velké ne¹tìstí, které postihlo tyto lidi a jejich rodiny, odplynulo v na¹í obvyklé povrchnosti kamsi do ztracena. Choïme proto do svého nitra a øe¹me v sobì základní otázky bytí, které jsme u¾ dávno mìli mít vyøe¹eny.

K tìmto obìtem by toti¾ vùbec nemuselo dojít, kdybychom jako lidstvo i jako jednotlivci kráèeli ve svém vývoji správnì, èili cestou hodnot ducha. Pak by byla nutnost bolestné navigace na tuto cestu bezpøedmìtná! Uvìdomme si to, vzpamatujme se, obra»me se a vykroème tam, kam se nás sna¾í nasmìrovat Vùle Nejvy¹¹ího, aby obì» tìch, kteøí v souèasnosti umírají na svìtovou koronavirusovou pandemii, nebyla marná.

Struèný závìr: V¹emohoucí Bùh existuje a pøeje si nové, lep¹í, duchovní lidstvo! To je cesta, na kterou ho zaèíná smìøovat. Èím døíve to pochopíme a èím døíve touto cestou vykroèíme, tím ménì budeme trpìt.

http://kusvetlu.blog.cz/ ve spolupráci s M.©
 
Datum:
20.02.2020  16:26
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Stra¹idla pochodují mìsty! Není to vùbec nevinná zábava!

V posledních letech k nám ze západu pøichází dal¹í nové obohacení. Svátek Halloween a s ním související prùvody nejrozliènìj¹ích èarodìjnic a èertù. A èím jsou tyto masky hrùzostra¹nìj¹í a dìsivìj¹í, tím lépe! Tím je vìt¹í legrace!

Ale je to opravdu jen legrace a nic víc? Asi docela ne, proto¾e na druhé stranì se ozývají rùzní jednotlivci, ale také rùzné církve, kteøí s tìmito prùvody nesouhlasí a sepisují petice, aby je mìstské, nebo obecní úøady nepovolily. Vidí v nich toti¾ propagaci zla a temných sil.

To se samozøejmì modernímu, ateistickému a materialistickému èlovìku s jeho snahou u¾ít si dosyta nejrozliènìj¹ích zábav jeví jako nepochopitelný závan støedovìku. Jeví se mu to jako zkostnatìlá a prudérní ztráta smyslu pro humor.

Ale proto¾e materialisté a ateisté vnímají v¹echny vìci pouze povrchnì, z jejich prvoplánovì materialistického hlediska, podívejme se na danou problematiku trochu hloubìji a uka¾me si, co se ve skuteènosti skrývá pod navenek prezentovaným povrchem dobré zábavy.

V¹echny pochody a prùvody bez výjimky jsou v¾dy urèitým poselstvím a prezentují nìjakou my¹lenku. Vysílají nìjaký signál. Napøíklad socialistické prvomájové prùvody byly vyjádøením radosti a spokojenosti ze ¾ivota pod vedením komunistické strany. Ukrajinské pochody neonacistù jsou otevøeným pøihlá¹ením se k Stepanu Banderovi a k nenávisti vùèi v¹emu ruskému. Dále zde máme známé duhové pochody komunity LGBTI, upozoròující na existenci jinak sexuálnì orientovaných osob a na jejich práva. Dále máme napøíklad pochody za ¾ivot, jejich¾ úèastníci se sna¾í o mnohem intenzivnìj¹í ochranu ¾ivota u¾ pøed narozením. A mù¾eme sem zaøadit také rùzná ekologická protestní shromá¾dìní, inspirované aktivistkou Gretou Thunberg a podobnì.

Co v¹ak je urèitým spoleèným jmenovatelem v¹ech tìchto protestních shromá¾dìní, prùvodù a pochodù? Jejich úèastníci øíkají spoleènosti asi toto: "Jsme tady a máme takovýto názor. Dáváme o sobì vìdìt a tøeba s námi poèítat."

No a pøesnì to samé platí také v pøípadì rùzných prùvodù èertù a stra¹idel. ®e je to jen humor, zábava a ¾ert, je toti¾ pouze pohádku pro povrchní a prvoplánové. Naopak, povrchnost a prvoplánovost lidí, kteøí pøíli¹ neuva¾ují, je dokonale vyu¾ita k tomu, aby bylo ve spoleènosti prezentováno to, o co ve skuteènosti pod zástìrkou zábavy jde. A jde o manifestaci temných sil, které dávají spoleènosti na známost: "Jsme tady a máme své hodnoty! Dáváme o sobì vìdìt a tøeba s námi poèítat!" A podobnì, jako pøi pochodech neonacistù, také zde je aktuální skrytý podtext, vyjádøen slovy:" My jsme ti, kteøí jsou vyvolení, aby si podmanili spoleènost!"

Prùvody èertù a stra¹idel, tedy v¹echno jednoznaènì negativních bytostí, jsou reálným svìdectvím na¹í doby, která svou plytkosti my¹lení, amorálností, du¹evní prázdnotou, nectnostmi a nezøízeností vá¹ní navazuje kontakt se sobì stejnorodými, nízkými úrovnìmi univerza. A bytosti z tìchto nízkých úrovní pochodují v hrùzostra¹ných prùvodech po na¹ich mìstech a vesnicích, reprezentujíc temné síly, které se rozpínají po na¹í planetì, aby ji zcela ovládly.

Taková je tedy ¾el na¹e moderní civilizace, která inklinuje k nízkosti a temnotì, proto¾e sama je takovou. V¾dy» si jen zkusme polo¾it otázku, proè se napøíklad v na¹ich mìstech a vesnicích neorganizují pochody andìlù a rùzných svìtlých bytostí, které by pøedstavovaly ctnosti? V¾dy» pøece kromì na¹emu pozemskému oku neviditelných, temných a nízkých úrovní, zalidnìných nejrùznìj¹ími hrùzy plnými bytostmi, existují také vysoké a vzne¹ené úrovnì, obývané nádhernými, u¹lechtilými a ctnostnými bytostmi. Proè na¹emu svìtu není blí¾e toto smìøování? Proè nebere inspiraci odtud? Proè neorganizujeme prùvody tohoto druhu a tvùrci kostýmù a masek se ve své inspiraci nenapájejí do tìchto úrovní?

Proto, ¾e vrána k vránì sedá a rovný rovného si hledá! Nebo» pøeva¾ující nízkost v du¹ích nachází sympatie a stejnorodé spojení s odpovídajícími, nízkými jemnohmotnými úrovnìmi univerza.

No a je zcela samozøejmé, ¾e tento trend a toto propojení se bytostnì pøíèí lidem, kteøí si je¹tì zachovali alespoò urèitou míru u¹lechtilosti a soudnosti. Tito lidé mnohdy ne vìdomì, ale podvìdomì tu¹í, o co tu jde, a staví se proti tomu. Stavìjí se proti rozpínavosti temnoty, ovládající du¹e lidí. Stavìjí se proti prezentaci její moci a touze po expanzi, prostøednictvím pochodù padlých, nízkých a ohyzdných bytostí.

A kdy¾ jsme si u¾ objasnili, co v¹echno se skrývá za touto zdánlivì nevinnou zábavou, zkusme se je¹tì zamyslet nad tím, kde se nìco takového, jako jsou èerti vùbec vzalo?

Ka¾dému je jasné, ¾e nejde o bytosti z na¹eho svìta, èili z na¹í hrubé hmotnosti. Kromì hrubé hmotnosti v¹ak existují také rùzné úrovnì jemné hmotnosti, kam odcházejí lidské du¹e po smrti fyzického tìla.

Ka¾dý ví, ¾e lidé jsou buï dobøí, nebo zlí. Zlo na¹e du¹e zatì¾uje a dobro na¹e du¹e povzná¹í. Podle míry dobra a zla má tedy ka¾dá du¹e po odlo¾ení fyzického tìla urèitou tíhu. Èím je u¹lechtilej¹í a lep¹í, tím je tíha men¹í, a èím je du¹e zka¾enìj¹í a negativnìj¹í, tím je tíha vìt¹í.

A tak, na základì zákona duchovní tí¾e, klesají du¹e zatí¾ené nízkostí do nízkých úrovní jemné hmotnosti a naopak, du¹e, nadlehèené u¹lechtilostí stoupají do vysokých úrovní jemné hmotnosti. Tam se dále zu¹lech»ují v konání dobra a v ctnostech, aby nakonec, po dosa¾ení lidské dokonalosti, mohly vstoupit z jemné hmotnosti do vìèného, duchovního království nebeského.

K pochopení, odkud pocházejí èerti tøeba vìdìt, ¾e èím je du¹e zka¾enìj¹í a ni¾¹í, tím ohyzdnìj¹í vnìj¹í formu dostává. A naopak, èím je du¹e ctnostnìj¹í a lep¹í, tím je její vnìj¹í forma u¹lechtilej¹í a krásnìj¹í.

Potvrzení fungování této zákonitosti mù¾eme najít u¾ tady na zemi, kdy¾ napøíklad nìkdo enormním zpùsobem holduje alkoholu a jeho neøest èasem zaèíná být viditelná také na jeho vnìj¹ím vzhledu. A podobnì je to i s drogami. No a po na¹í smrti, ve svìtì jemné hmotnosti, se tato zákonitost mnohokrát znásobuje.

To znamená, ¾e jakákoliv neøest a nízkost se mnohem viditelnìji odrá¾í na vzhledu du¹evního, jemnohmotného tìla ka¾dého jednotlivce. Èím je tedy nìkdo hor¹í, tím ohyzdnìj¹í a odpudivìj¹í podobu má jeho jemnohmotné tìlo. A jde to a¾ tak daleko, ¾e lidé ztrácejí svou lidskou podobu a stávají se z nich polo zvíøecí a polo lidské, stra¹idelné a ohyzdné bytosti.

Èerti tedy nejsou ¾ádný nový a zvlá¹tní druh. Èerti jsou ve skuteènosti lidé, nelidsky znetvoøeni vlastní nízkostí.

Tentý¾ princip v¹ak platí také v pozitivním slova smyslu, proto¾e jemnohmotné tìla lidí u¹lechtilých, èestných, spravedlivých, dobrých a laskavých nabývají u¹lechtilé a vzne¹ené formy, podobající se formám andìlským.

Tak¾e aby nám bylo v¹em jasno, èerti jsou ve skuteènosti nízké, padlé a ubohé lidské du¹e, nacházející se v nízkých úrovních jemné hmotnosti. Sem se kontaktovat, sem se orientovat, odsud se inspirovat a na ná¹ svìt pøiná¹et prùvody tìchto nízkých, ne¹»astných, znetvoøených a nejrùznìj¹ími neøestmi zatí¾ených bytostí, není rozhodnì nic pozitivního. Je to jen ubohé a politováníhodné spojování se s nízkostí. Není to nic pozitivní, na co by se mìli lidé orientovat.

Lidé by se mìli orientovat spí¹e opaèným smìrem. Ne tedy dolù, ale nahoru! Ne do ní¾in, ale do vý¹in! Tam, ve vysokých úrovních jemné hmotnosti, pøebývají u¹lechtilé a ctnostné lidské du¹e, jejich¾ u¹lechtilá vnìj¹í du¹evní forma je výsledkem jejich ¾ivota v souladu s principy dobra, lásky, spravedlnosti a u¹lechtilosti. Tím smìrem by bylo ¾ádoucí se orientovat a inspirovat!

Ne tedy do ní¾in, ale k vý¹inám máme upírat svùj zrak! Odtud máme èerpat a pøiná¹et to sem dolù k nám na zemi, aby se na¹e planeta stávala stále lep¹í, a ne stále hor¹í.

http://kusvetlu.blog.cz/ ve spolupráci s M.©
 
Datum:
02.01.2020  17:18
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Nesly¹íte? Burácející hlas posledního soudu volá: DOST!

Tyto dva pojmy souvisí s katolickou terminologií a nejsou v zásadì nesprávné. Budeme tedy na nich budovat a podrobnìji si objasníme dva nejdùle¾itìj¹í a nejzásadnìj¹í momenty celého na¹eho bytí. Av¹ak objasníme si je na základì poznání stavby stvoøení a na základì zákonù, ve stvoøení fungujících, èeho¾ znalost ¾el køes»anství chybí. A proto v nesmírnì zásadních pojmech, jako je osobní a poslední soud, v mnoha vìcech tápe.

Pojem osobní soud spojuje katolická vìrouka s na¹í fyzickou smrtí a s tím, co bude následovat po ní. Tyto dìje jsou popsány ve známé knize Raymonda Moodyho "®ivot po ¾ivotì". Podklady pro její napsání získal od lidí, z medicínského hlediska urèitou dobu klinicky mrtvých. Tito lidé víceménì shodnì popisovali, ¾e bezprostøednì po smrti vidìli sebe sama, pøesnìji øeèeno své vlastní fyzické tìlo jakoby z nadhledu, a odtud pozorovali úsilí lékaøù o záchranu jejich ¾ivota. Jejich osobnost, nebo jejich du¹e, která byla od tìla odpoutaná, pak vstoupila do èerného tunelu. Kdy¾ se dostala ke svìtlu na konci tunelu, byl jí jakoby ve filmu promítnut celý její dosavadní ¾ivot.

To, co du¹e pro¾ívala pøi sledování filmu, v¹ak bylo nìco úplnì jiného, ne¾ kdy¾ na zemi vzpomínáme na svou minulost. Tady to v¹echno du¹e vnímala pøedev¹ím z mravního hlediska. Z hlediska toho, co udìlala ve svém ¾ivotì dobré a co ¹patné.

Po promítnutí filmu ¾ivota byla ale osobnost èlovìka znovu vta¾ena do tunelu a vstoupila zpìt do svého fyzického tìla. Na základì zá¾itku klinické smrti v¹ak mnozí zmìnili svùj ¾ivot. Zásadním zpùsobem pøehodnotili své dosavadní priority a zamìøili se pøedev¹ím na mravní stránku ¾ivota.

Tolik ve struènosti Raymond Moody, a my z hlediska katolického termínu osobního soudu mù¾eme za osobní soud pova¾ovat právì promítání filmu na¹eho ¾ivota. Co v¹ak následuje po tomto okam¾iku osobního soudu, kdy se u¾ nevrátíme do svého fyzického tìla?

Na základì filmu ¾ivota èlovìk pozná, za co ve skuteènosti mravnì stojí, a prostøednictvím objektivního a nestranného zákona duchovní tí¾e, bude pøesunut do takové úrovnì takzvaného druhého svìta, do ní¾ nále¾í. Do úrovnì, kde najde stejných a sobì stejnorodých.

Na základì pøeva¾ujících nízkých lidských vlastností èlovìk klesá pùsobením zákona tí¾e mezi stejnì nízko stojící, a na základì pøeva¾ujících u¹lechtilých vlastností èlovìk stoupá mezi stejnì u¹lechtile smý¹lející.

V nízkých úrovních druhého svìta trpí prostøednictvím stejnorodé nízkosti druhých a pro¾ívá peklo. Ve vysokých úrovních druhého svìta pro¾ívá naopak radost, prostøednictvím stejnorodé u¹lechtilosti druhých.

Kdy¾ nìkdo zemøe, jako nedávno Karel Gott, zvykne se øíkat, ¾e ode¹el do pìveckého nebe a odtud se na nás dívá. Kdy¾ zemøe nìjaký známý herec, øíká se, ¾e ode¹el do hereckého nebe a podobnì. Lidé tedy tu¹í, ¾e na druhém svìtì jsme zaøazeni do jednotlivých úrovní, na základì urèité stejnorodosti. Tato stejnorodost v¹ak není profesní, ale jedinì morální a mravní.

Køes»ané katolíci tvrdí, ¾e po smrti odcházíme do duchovního svìta. Není to v¹ak pravda. Po smrti odcházíme ze svìta hrubì - hmotného, do svìta jemnì - hmotného. Podle vý¹e zmínìného zákona tí¾e odcházíme buï do nízkých úrovní jemné - hmotnosti, nazývaných peklem, nebo do vysokých úrovní jemné - hmotnosti, nazývaných nebem.

Souhrnnì mù¾eme v¹echny tyto úrovnì druhého svìta nazvat oèistcem, kde se lidé du¹evnì oèi¹»ují buï z tì¾kých vin v nízkých úrovních, nebo z lehkých provinìní ve vysokých úrovních. Postup du¹e z nízkých úrovní do vy¹¹ích je mo¾ný po odpovídajícím polep¹ení. No a ten, kdo úplnì oèistil roucho své du¹e od v¹ech provinìní, mù¾e nakonec vstoupit do vìèné øí¹e Ducha. Do skuteèného, vìèného království nebeského.

Toto oèekává ka¾dého z nás po na¹em osobním soudu po fyzické smrti. A proto by ka¾dý mìl u¾ zde na zemi usilovat o co nejvy¹¹í mravní a duchovní zu¹lechtìní, aby pro nìj nemusel být film jeho ¾ivota ¹okem a hrùzou, po kterých se propadne do pekla.

A co znamená poslední soud?

Hrubì - hmotný svìt a jemnì - hmotný svìt jsou prostorem, urèeným pro zrání lidských du¹í do duchovní zralosti. Na zemi, a také na druhém svìtì, se lidé mají sna¾it zdokonalovat v ctnostech a v mravnosti, aby se stávali stále u¹lechtilej¹í. Tímto zpùsobem se stále více pøibli¾ují k duchovní øí¹i, aby po svém nejvy¹¹ím mo¾ném lidském zu¹lechtìní mohli nakonec do ní vstoupit.

Lhùta, kterou ale máme na to urèenou, je vymezena pøíchodem posledního soudu. Poslední soud je momentem, kdy bude øeèeno DOST! Momentem, kdy se ukonèí celý, vý¹e zmínìný proces duchovního vývoje v hrubé a v jemné hmotnosti. No a momentální stav lidské du¹e, ve kterém ji poslední soud, èili ono velké DOST zastihne, se stane urèujícím a rozhodujícím pro její bytí.

Pokud nás tedy poslední soud zastihne hodnotovì zamìøené smìrem ke hmotì, pokud nás zastihne spoutané penìzi, majetky, vá¹nìmi, po¾itky a tisíci nejrozliènìj¹ích materiálních vìcí, dal¹í ná¹ duchovní vývoj bude zastaven, a my u¾ jen setrvaèností dojdeme na úplný konec cesty, na ní¾ nás zastihlo velké DOST posledního soudu.

Pokud nás ale poslední soud zastihne hodnotovì zamìøené ke Svìtlu, ke Stvoøiteli, k u¹lechtilosti, k mravnosti, k ctnostem, k dobru, k lásce a spravedlnosti k bli¾nímu, také v tomto pøípadì pouze dojdeme a¾ na konec cesty, na ní¾ nás zastihlo velké DOST posledního soudu.

A je úplnì jedno, jestli nás poslední soud zastihne na tomto, nebo na druhém svìtì. Dùle¾ité bude jedinì na¹e základní hodnotové zamìøení, ve kterém se budeme v té dobì nacházet.

V pøípadì materiálního hodnotového zamìøení nás èeká cesta do zkázy, spojená s nezbytnou zkázou ve¹keré hmotnosti, která podléhá vzniku a zániku. A budou to právì na¹e hodnotové vazby na matérii, které nás do této zkázy stáhnou.

V pøípadì duchovnì mravního hodnotového zamìøení nás v¹ak èeká cesta, smìøující k vìènosti Ducha. Cesta, smìøující ven ze svìtù hmotnosti, které jednou pominou, do vìèné øí¹e Ducha, která nikdy nepomine.

Tak, jak jednou z urèitostí pøijde ná¹ osobní soud po na¹í smrti a odsoudí nás do zcela konkrétní úrovnì druhého svìta, a to pøesnì podle míry na¹í nízkosti nebo u¹lechtilosti, tak jednou nevyhnutelnì pøijde také poslední soud, se svým velkým a definitivním DOST! A na¹e momentální hodnotová orientace ve chvíli velkého DOST posledního soudu se stane na¹im osudem. Osudem ¾ivota v øí¹i Ducha v pøípadì na¹í duchovnì mravní orientace, a osudem na¹eho definitivního znièení v zániku hmotných svìtù, ke kterým nás budou vázat na¹e, jen pøevá¾nì materiální ¾ádosti, nectnosti a nízkosti.

A to bude znamenat vìèné zatracení, spoèívající ve vymazání na¹í osobnosti z knihy ¾ivota. Nebo» ¾ivot je jenom ten vìèný v øí¹i Ducha! Kdo v¹ak svùj ¾ivot hodnotovì spojí s doèasností hmoty, jeho bytí bude jen doèasné, a pak se zhroutí spolu se zhroucením hmotných svìtù.

Proto, bdìme! Nebo» nevíme dne ani hodiny, kdy zahømí stvoøením burácející DOST posledního soudu! Kam budeme pøeva¾ující èástí své osobnosti v tomto okam¾iku zamìøení, to se stane na¹im osudem!

A proto¾e poslední soud se nezadr¾itelnì blí¾í, mìjme v¾dy své nitro nasmìrováno pøedev¹ím k hodnotám ducha. Jedinì toto smìrování v nás musí v ka¾dé chvíli pøeva¾ovat.

Nebo» bìda nám, pokud v tomto rozhodujícím okam¾iku celého na¹eho bytí v nás bude pøeva¾ovat nìco jiného!

http://kusvetlu.blog.cz/ ve spolupráci s M.©
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
    Star¹í pøíspìvky >>>