Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Irena,
zítra Rudolf.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
InformaceGalerieSeznam èlenùRegistrace do klubu

Název:
Lov beze zbranì 1 - 8 - Srnèí na pastvì
Vlastník:
Horký Ludìk
Popis:
Milý ètenáøi
Po dlouhém èase, jsem se opìt na nìkolik dní vrátil k domovu z jednoho svého leto¹ního léèení. Ka¾dé léèení má svá specifika. Zále¾í na ka¾dém pacientovi, jak celý léèebný program pojme, a zda si v¹e je¹tì pøípadnì chce sám nìjak zpøíjemnit a roz¹íøit o dal¹í individuelní léèbu. V mém pøípadì je tomu tak, ¾e se sna¾ím maximálnì vìnovat svùj èas nejen pøedepsané léèbì, ale v¹e si je¹tì doplnit a zpøíjemnit nejen prùzkumem dané lokality. Za dobu své léèby, jsem poøídil celou øadu snímkù, které jsem se sna¾il nyní zpracovat a roztøídit je do nìkolika chronologických kapitol 1-8.
Pro doplnìní uvádím, ¾e ve¹keré snímky jsou poøízeny bez stativu a to pouze z ruky, co¾ bylo v mnoha pøípadech velice problematické. Proè? Pøevá¾ná vìt¹ina snímkù zvìøe je poøízena na vzdálenosti cca 300 metrù. Zdej¹í zvìø je velice plachá, a jen pøi dobrém vìtru nás pøipustí k sobì blí¾e. V dobì poøizování snímkù byl na planinách vítr i kolem 70 km/h. Teplota v pomìrnì krátkém období byla od +15°C do -18°C, co¾ jistì hovoøí samo za sebe.
Pokud mìl èlovìk pøimrzlé ruce k fotoaparátu a cvakal zubama, tak se vskutku jen obtí¾nì zaostøovalo. Proto mnohé snímky nejsou kvalitní, ale vystihují pouze atmosféru. Nejen díky prudkým zmìnám teploty zde v¹e bylo je¹tì zahaleno do ml¾ného oparu, který v¹e je¹tì výraznì znesnadòoval. Pouze na planinách se v¹ak nechala vystopovat a zachytit zvìø ve velkém poètu, èítajícím mnohdy i 40 kusù. Bohu¾el takovéto stádo zvìøe se nedá na tak velkou vzdálenost zachytit jinak, jak hlavièky u ¹pendlíkù, èi jen èást stáda.
Zalo¾eno:
24.03.2018  14:08
Zmìnìno:
24.03.2018  14:26

Srna má v tuto chvíli hlídací slu¾bu