Velikost textu: normln | zvtit | zmenitInternetov magazn nejen pro seniory  

Navigace

Svtek
Dnes slav svtek Ladislav,
ztra Lubomr.

Mete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
Uivatel: nepihlen

Vce informac o klubu a lenstv v nm se mete dozvdt na strnkch naeho klubu.

Anketa
Nvtvnci strnek - vk nvtvnk. Dkujeme za hlasovn!
 
 
 
 

E-mail
Nemte-li zde svou e-mail schrnku (adresu), mete si ji zdarma vytvoit.

Statistika



Podporuj ns
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydv: Spolenost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Stejn se to seere
 
Nejdív naši andílci ztvrdli na kámen. Chtly jsme je s dcerou ozdobit (pokorn se omlouvám slovesu ozdobit) bílou polevou – a te u nevypadají ani jako andílci...

Pesto dlají radost, sotva se nám narodili na stole. Nejprve jsem si nad tím postmoderním výtvorem (poznali jste ten zámr, e jo?) zpsobila smíchem drobný astmatický záchvat (neznám lepší zpsob, jak ho dostat!). Následn jsem andílky vyfotila a z obrázku jsem vytvoila povzbudivá péefka. A nakonec andílkové zachránili jednu známou od návštvy psychologa. Po srovnání svého cukroví s tím naším jí toti zniehonic místo vysokého tlaku vyskoilo sebevdomí.

Doetla jsem se, e letos je rekordní poet zájemc o kupované cukroví. Tomu rozumím! Kadý nemá kuchaské buky. Ty moje jsou zernalé na uhel a dcei chybí v genetické výbav úpln, od narození se kuchyni vyhýbá jako inteligentní lovk infeknímu oddlení. Já jsem nenapravitelná optimistka, take pes všechny své neúspchy stále vaím. Co dlám, to pipálím. (Ale mám k tomu fakt dvod. Kdy píšu román, nemu pece odejít v plce myšlenky... sehl se k ní a pak ji...od poítae.) A stejn jsem se za ta léta vaení u hodn zlepšila. Bez problém zvládnu ínskou polívku (studená se dá kdytak ohát v mikrovlnce) a vejce na tvrdo (ale ty modré byly také zajímavé).

Perníky se tedy neekan povedly. Barevn. (H dopadla linecká koleka, která máme v padesáti odstínech erné.) Však jsem si také letos dala na perníkách obzvláš záleet. Vyhledala jsem spolehlivý recept na zaruen mkké perníky. (A poté jsem si peetla, e se musí péct msíc pedem, jinak nezmknou. No, take budou bu na Velikonoce, nebo jako vdycky na ulomení zubu.) Pi peení jsem nikam z kuchyn neodcházela. Všechno jsem mla a do poslední chvíle pod kontrolou. Pak jsem udlala jen jednu jedinou chybiku. Vyrobila jsem polevu podle osvdeného receptu. Pouívám ho u léta: špatn prosetý moukový cukr, igeliák s biodírkami od mouných mol a dva páry zaruen levých rukou.

Mly bychom se s dcerou pouit pro píšt. Vykrajovat jen tvereky, ty pak náhodn vyšrafovat. Citát moudré hospodyn íká: "Stejn se to seere."

My víme své. Máme kámošku, je to výborná klavíristka (premiantka Karlovy univerzity, uí na ZUŠ), která – stejn jako já a dcera, ob dv spisovatelky – oplývá velkou kreativitou. Kdy tato hudebnice pekla letos perníky, nemohla najít vykrajovátka. Vyešila to po svém. Riskla své drahocenné prstíky – krve teklo jenom trochu, má vysokou srálivost – a vyzkoušela runí práci s noi Jamieho Oliviera. Potom stejn jako já vyfotila své kamenné výsledky a z fotky vytvoila další pidanou hodnotu: nový Rorschachv test.

Takhle to prost mají umlecky zaloení lidé. Nejvtší pedností kadého umlce je schopnost dokázat svtu, e jeho dílo má njaký smysl. (Tak se zrodil kubismus, abstrakce, neoplasticismus, minimalismus a další.) Tímto poinem jsme tedy zaloily nový postmoderní umlecký smr Pervitin Art. Jeho základní myšlenku bude jednou wikipedie popisovat jako: Kdo s námi pee, ten se s námi smje!

Milí tenái, a jsou Vaše vánoní svátky úsmvné a nový rok ješt úsmvnjší!

 
Renata Šindeláová
* * *
Zobrazit všechny lánky autorky
.

Komente
Posledn koment: 25.12.2018  09:44
 Datum
Jmno
Tma
 25.12.  09:44 Renata Podrte se!
 25.12.  09:10 Bobo -:)))
 23.12.  15:32 Von
 23.12.  09:14 ferbl